POZANTI ŞOFÖRLERDE SEÇİMİ BAŞKAN YILDIRIM KAZANDI

İki listeyle girilen seçimde, mevcut Başkan Özcan Yıldırım, Eski Başkan Mehmet Kılınçkaya’ya karşı 115’e karşılık 122 oy alarak 7 farkla seçimin galibi oldu.

Adana ESOB’a bağlı Pozantı Şoförler, Otomobilciler, Kamyoncular ve Kamyonetçiler Esnaf Odası Olağan Genel Kurulu yapıldı.

Pozantı Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi Salonu’nda yapılan genel kurulun divan başkanlığına, verilen teklifin oy birliğiyle kabulü üzerine Adana ESOB Başkan Vekili ve Adana Yağlı Boyacılar Esnaf Odası Başkanı Mustafa Göktaş, yardımcılığına da Birlik Yönetim Kurulu Üyesi ve Adana Berberler Esnaf Odası Başkanı İlhami Uygunsözlü getirildi.

Bakanlık Temsilcilerinin nezaretinde yapılan genel kurulda, gündem gereği salonda bulunanlar saygı duruşuna davet edildi, ardından İstiklal Marşımız birlikte okundu. Yönetim, denetim kurulu faaliyet raporları ile bilançonun açıklanmasından sonra, raporlar oylamaya sunuldu, üyeler Başkan Özcan ve yönetimini oy birliğiyle ibra etti. Yeni dönem çalışma programı ile tahmini bütçe de okunarak, oylamaya sunuldu, üyeler oy birliğiyle kabul etti. Ardından yönetim ve denetim kurulu seçimine girecek listeler okundu.

Kısa bir konuşma yapan Mevcut Başkan Özcan Yıldırım, yapılan bu olağan genel kurulun Pozantı’ya hayırlı olmasını dilerken, saygı çerçevesinde geçen bir seçim olmasını şoför esnafından istedi. Yıldırım’dan sonra söz alarak konuşma yapan eski başkan Mehmet Kılınçkaya ise geçmiş dönemde ekip arkadaşlarıyla birlikte şimdiki şoförler odasını ne zorluklarla açıp bu zamana nasıl getirdiklerini anlatarak seçim şoför esnaflara bıraktı.

Mehmet Kılınçkaya başkanlığındaki Ali Pehlivan, Fikri Yıldız, İsa Şen, Yılmaz Çulha, Mahmut Turan Baykuş ve Mehmet Çiftçi’den oluşan yönetim kurulu ile Mehmet Sezgin, Samet Eser, Aziz Kuşkaya’dan oluşan denetim kurulu listesi turuncu oy pusulasıyla, Özcan Yıldırım başkanlığındaki Yusuf Arısoy, Hasan Doğan, Mehmet Çalık, Mehmet Tekin, Yılmaz Ergül, Zeki Gözükara’dan oluşan yönetim kurulu ile Zeynel Halis, Burak Metin Turhan, Ali Yılmaz’dan teşkil denetim kurulu listesi de beyaz oy pusulasıyla seçime girdi.

Saat 17.00 itibariyle sandıklar açılarak sayıldı ve sonuçta toplam 122 oy alan Mevcut Başkan Özcan Yıldırım seçimi bir kez daha kazanırken, Eski Başkan Mehmet Kılınçkaya 115 oyda kalarak kaybetti.  Bir oy da geçersiz sayıldı.

Adana ESOB ve Minibüsçüler Esnaf Odası Başkanı Nihat Sözütek ise TESK toplantısı için gittiği Ankara dönüşünde Pozantı’ya uğrayarak, iki başkan adayına başarı diledi, oy sayımı sonrası da seçimi 115’e karşılık 122 oyla kazanan Başkan Özcan Yıldırım’ı ise tebrik etti.

Başkan Yıldırım ile Kılınçkaya, gerek seçime gelerek, gerek çiçek ve mesaj göndererek kendilerine destek olan tüm dost ve üyelerine teşekkür ettiler.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*