Pozantı’da 991 Öğrenci Ücretsiz Yemek Hizmet Projesinden Yararlanacak

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı tüm eğitim kademelerinde “Ücretsiz Yemek Hizmeti” hayata geçirilirken Pozantı’daki taşımalı eğitim kapsamında toplam 409 öğrenci ücretsiz yemek hizmetinden yararlandı.

Milli Eğitim Bakanlığı, eğitimde fırsat eşitliğini güçlendirmek için şartlı eğitim yardımından öğrenci burslarına, taşımalı eğitimden ücretsiz yemek imkânına, ücretsiz ders kitaplarından yardımcı kaynaklara çok sayıda projeyi kararlı bir şekilde uygulamaya devam ediyor.

Bu kapsamda Milli Eğitim Bakanlığına bağlı tüm eğitim kademelerinde “Ücretsiz Yemek Hizmeti” hayata geçirildi. Ülke genelinde projeden yararlanan 1.8 milyon olan öğrenci sayısı 5 milyon öğrenciye yükseltildi. Bu kapsamda Milli Eğitim Bakanlığına bağlı tüm anaokulu ve ana sınıfı öğrencileri ücretsiz yemekten faydalanacak.

Pozantı İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüdaverdi Yıldız, “Bakanlığımızın başlatmış olduğu ücretsiz yemek hizmeti projesi ile ülke genelinde 5 milyon öğrencimize ücretsiz yemek hizmeti sunulacak. Pozantı ilçemizde ise taşımalı eğitim kapsamında toplam 409 öğrencimiz ücretsiz yemekten bugüne kadar yararlandı. Proje kapsamında 6 Şubat itibariyle bu sayı okul öncesinde 315, diğer kademelerde ise 676 olmak üzere toplam 991 öğrenciye ulaşacak.” Dedi

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*