POZANTI’DA GELENEKSEL BAYRAMLAŞMA KUYRUĞU

Pozantı’da geleneksel Ramazan Bayramı kutlamasında yüzlerce metre kuyruk oluştu.

Pozantı İlçe merkezinde Ramazan Bayramı namazının ardından toplanan vatandaşlar birbirleriyle bayramlaştı. Merkez cami önünde başlayan bayramlaşma kuyruğu Çay Bahçesi önüne doğru uzandı. Kaymakam Taner Tengir ve Pozantı Belediye Başkanı Mahmut Sami Baysal’ın da katıldığı bayramlaşma kuyruğu 200 metreyi buldu.

İlçe protokolüyle bayramlaşma ise halkla yapılan bayramlaşmanın hemen ardından Belediye Çay Bahçesinde gerçekleştirildi. Burada yapılan bayramlaşma etkinliğine Kaymakam Taner Tengir, İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Mehmet Durmuş, Belediye Başkanı Sami Baysal, İlçe Emniyet Müdürü Fatih Uyguralp, Ak Parti İlçe Başkanı Yusuf Arısoy, MHP İlçe Başkanı Durmuş Taşpınar, Saadet Partisi İlçe Başkanı Sadık Pinegöz, Sivil Toplum Kuruluş Temsilcileri ve daire amirleri katıldı.

Pozantı’da sokakta bayramlaşmanın geleneksel hale geldiğini belirten Belediye Başkanı Baysal, bayramları akrabalarla, arkadaşlarla bir arada geçirmenin en büyük mutluluk olduğunu ve küs ve birbirine dargın olan bireylerin öfke yelkenlerini suya indireceği en mucizevi bir gün olarak tanımladı.

Jandarma, Emniyet ve Hastaneye Bayram Ziyareti

İlçe Protokolü çay bahçesindeki bayramlaşmanın ardından İlçe Jandarma Komutanlığı’na bayram ziyaretinde bulundular. İlçe protokolünü ev sahibi İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Mehmet Durmuş karşıladı. Askerlerle bayramlaşan Kaymakam Taner Tengir, askerlerin nereli olduklarını sorarak biraz sohbet etti.

İlçe Jandarmaya yapılan bu bayram ziyaretinin bir sonraki durağı ise İlçe Emniyet Müdürlüğü oldu. Burada da yapılan bayramlaşmanın ardından Pozantı 80. Yıl Devlet Hastanesine geçilerek hem personelin hem de hastaların bayramı kutlandı.

Şehit Aileleri Unutulmadı

İlçe protokolü Jandarma, Emniyet ve Hastaneye yaptıkları bayram ziyaretinin ardından Şehit aileleri unutmayarak onlarında bayramını kutladılar. Şehit Muhammed Ali Demir ve Şehit Zafer Sabancı’nın ailelerinin yanı sıra bu bayram en çok da Şehit Sefa İzbudak’ın annesi Telime anneye zor oldu. İlk defa oğulsuz bayram geçiren Teslime annenin gözünden yaş eksik olmadı. Kaymakam Taner Tengir gözü yaşlı anne Teslime İzbudak’a bayram sonrası Şehit Sefa İzbudak’ın adının Pozantı’daki bir okula verileceğinin müjdesini vererek Şehidimizin adı bundan böyle Pozantı’da yaşatılacak dedi.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*