Pozantı’da kadın çiftçiler için kooperatif kuruluyor

Adana İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Pozantı İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Pozantılı kadın çiftçilerin bir kooperatif çatısı altında örgütlenmesi için harekete geçti.

Kadınların ürettikleri yöresel ürünlerinin daha yüksek fiyata pazarlanması, girdi maliyetlerinin düşürülmesi ve bu şekilde aile ekonomisine daha fazla katkıda bulunmalarının sağlanması amacıyla Pozantı’da tarımsal kalkınma kooperatifi kurulacak.

KADIN TOPLUMDA DAHA ÇOK YER ALACAK

S.S. Pozantı İlçesi Kadın Çiftçiler Tarımsal Kalkınma Kooperatifi (POZKAD) ismiyle kurulacak olan tarımsal kalkınma kooperatifi, kadının toplum içerisinde ve sosyal yaşamda daha fazla yer almasını hedefliyor.

Bu doğrultuda Pozantı İlçesi Hamidiye, Karakışlakçı, Aşçıbekirli ve Kamışlı Mahallelerinde; Pozantı İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Abdulkadir Olguner, Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Nilay Artok ve mahalle muhtarlarının da katılımıyla toplamda 130 kadın çiftçiye yönelik toplantı düzenlendi.

BAŞKAN BAYSAL’DAN TAM DESTEK

Toplantıda Ziraat Yüksek Mühendisi Hüseyin Yetgin ve Ziraat Mühendisi İsmet Akyüz tarafından genel kooperatifçilik konusunda bilgiler verildi. Yapılan toplantıların ardından 7 kadın çiftçinin İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne bu konuda dilekçe vererek müracaat etmeleri üzerine kooperatifin kuruluş işlemleri başlatıldı.

Bu kapsamda Pozantı Belediye Başkanı Mahmut Sami Baysal makamında ziyaret edilerek, kooperatifin kuruluş çalışmalarıyla ilgili bilgilendirildi. Pozantılı kadın çiftçilerin kooperatif kurma girişimlerini destekleyen Pozantı Belediye Başkanı Mahmut Sami Baysal da belediye olarak kadın çiftçilere her türlü desteği vereceklerini söyledi.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*