POZANTI’DA MAHSUR KALAN ÇOBAN, ZORLU ÇALIŞMA SONUCU KURTARILDI

Pozantı ilçesine bağlı Karakışlakçı Mahallesinin yüksek kesimlerinde mahsur kalan 5 kişilik aileyi belediye ekipleri kurtardı.

Pozantı’ya 43 kilometre uzaklıkta bulunan Karakışlakçı Mahallesinin yüksek kesimlerinde 1650 rakımda hayvancılıkla uğraşan Cebrail Yetkin ve 4 kişilik ailesi, bölgeye yağan yoğun kar yağışı sebebiyle mahsur kaldı.

Edinilen bileğiyle göre; Cebrail Yetkin telefon hattının çektiği bölgeye yürüyerek giderek Karakışlakçı Mahalle Muhtarı Harun Yetkin’e ulaşarak yollarının kapandığını ve mahsur kaldığını belirtti. Mahalle Muhtarı Yetkin ise hemen Pozantı Belediye ekiplerini arayarak durumu bildirmesi üzerine Belediye Başkanı Mustafa Çay’ın talebi üzerine ivedilikle mahalleye kepçe gönderilerek yaklaşık bir buçuk metreye ulaşan kar yığınının ardında saatler süren çalışma sonucu 5 kişilik Yetkin ailesine ulaşıldı.

1650 rakımda hayvancılıkla uğraşan Yetkin ailesinin kurtarılması sonrasında sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, “Karakışlakçı köyümüzde 1650 rakımda dağın başında hayvancılıkla uğraşırken ailesi ile birlikte yoğun kar yağışı nedeniyle dağda mahsur kalan ve bizzat telefonla arayarak yardım talep eden Cebrail Yetkin Kardeşim ve ailesini Pozantı Belediyesi ekiplerimizce yoğun ve zorlu bir çalışma sonrasında mağduriyetlerini giderdik. Geçmiş olsun diyor ekip arkadaşlarıma özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum.” Dedi.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*