Pozantı’dan Deprem Bölgelerine 4 TIR ve 1 Kamyonet Yardım Malzemesi Gönderildi

Pozantı Kaymakamlığı ve Pozantı Belediye Başkanlığı tarafından başlatılan yardım kampanyasında deprem bölgelerine gönderilmek üzere 4 TIR ve 1 Kamyonet Yardım malzemesi toplandı.

Pozantı Kaymakamı Fatih Karamahmut başkanlığında başlatılan ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından yürütülen yardım kampanyasına Pozantılı vatandaşlar birlik olarak yağmur gibi yardım yağdırdı.

Yardım kampanyasının başlamasıyla birlikte sadece bir günde 3 TIR yakacak odun ve 1 TIR dolusu insanı yardım malzemesi toplandı. Kampanya da özellikle vatandaşlardan battaniye, mont, yorgan, bebek bezi, konserve kutuları, kazak gibi kışlık kıyafetler ile bozulmayacak yiyecekler istendi.

Gün boyu toplanan yardımların gideceği yerler ise Pozantı Kaymakamı Fatih Karamahmut’un Valilikler ile yapmış olduğu telefon trafiği sonrasında belirlenirken 1 Tır yakacak odun Kahramanmaraş Elbistan Kaymakamlığına, 1 Tır yakacak odun Gaziantep Araban Kaymakamlığına 2 tır ise Kahramanmaraş Türkoğlu ilçesine gönderilirken 1 kamyonet su ise Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde gönderildi.

3 GÜNDE 60 TIR SU GÖNDERİLDİ

Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay’dan alınan bilgilere göre; Kahramanmaraş merkezli deprem sebebiyle geçen üç gün içerisinde Adana Valiliği’nin talimatıyla deprem bölgesi olan 10 vilayete Pozantı ilçesindeki su fabrikalarından 60 TIR dolusu da şu gönderildiği öğrenildi.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*