POZANTI’YI YASA BOĞAN KAZA: 2 ÖLÜ

Adana’nın Karaisalı ilçesinde demiryolunda elektrifikasyon işlemlerini tamamlamak ve tamir etmek üzere hareket halinde olan ve arkasında iki vagon takılı haldeki iş makinesinin Hacıkırı İstasyonu yakınlarında freni patlayarak kaza yaptı. Kaza da 3 işçi ölürken ikisinin Pozantılı olduğu belirlendi.

Kaza Salı günü saat 17.00 sularında meydana geldi. Freni patlayan araç, yaklaşık 9 kilometre hareket ettikten sonra Bucak Mahallesi’nde raydan çıktı. Araçla birlikte bir vagon raydan çıkarken, kontrolsüz kalan diğer vagon bir süre yoluna devam ettikten sonra durdu.

Kazanın ardından çevre güvenliği alınırken, demiryolu görevlileri inceleme başlattı. Kazada yaşamını yitiren işçilerin cenazeleri Karaisalı Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Görgü tanığı Sezer Güldal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, evde pencereden yağmuru seyrederken aracın çok büyük bir hızla önlerinden geçtiğini söyledi. Güldal, “O arada füze geçti gibi oldu. Zaten gelmesiyle arası 30 saniye sürmedi. Çok büyük ses geldi. Kaza oldu. Gürültüyü duyunca kaza yerine geldik. 3 kişi ölmüş. Çalışanlarmış bunlar.” dedi. Polis, olayla ilgili soruşturma başlattı.

Gözyaşları Arasında Defnedildiler

Demiryolu işçisi 31 yaşındaki Semih Tezcan ve 53 yaşındaki Makasçı memur Erdal Acar Çarşamba günü sevenleri ve iş arkadaşlarının gözyaşları arasında Pozantı Şehir Mezarlığında toprağa verildi.

Pozantı Merkez Camii önünce kılınan Semih Tezcan ve Erdal Acar’ın cenaze namazına Pozantı Kaymakamı Taner Tengir, Ak Parti Adana İl Başkanı Fikret Yeni, Pozantı Garnizon Komutanı Mustafa Özkan, Belediye Başkanı Mahmut Sami Baysal ve Adana Orman Bölge Müdürü İsmet Erol başta olmak üzere yüzlerce Pozantılı ve birçok iş arkadaşları katıldı.

İstasyon Önünde Tören

TCDD Pozantı İstasyon Şefliğinde makasçı olarak görev yapan memur Erdal Acar için cenaze namazı öncesinde Pozantı İstasyonunda küçük bir tören düzenlendi. Törene Kaymakam Taner Tengir’in yanı sıra Ankara ve Adana’dan gelen iş arkadaşları ile Pozantılı sevenleri katıldı.

Vali Demirtaş, Taziye İçin Pozantı’da

Adana Valisi Mahmut Demirtaş,  tamir aracının yaptığı kazada yaşamını yitiren 3 işçiden Pozantı’da defnedilen 2’sinin ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Vali Demirtaş, önce Semih Tezcan’ın evine giderek kardeşlerine başsağlığı diledi. Tezcan’ın kardeşi kazanın nasıl olduğunun araştırılmasını istemesi üzerine Demirtaş, olayın takipçisi olacağını, konuyla ilgili birimlerin geniş çaplı araştırma yaptığını söyledi. Demirtaş daha sonra yaşamını yitiren işçilerden Erdal Acar’ın da evini ziyaret ederek, baba Şakir Acar ile merhum işçinin oğlu Özgür’e başsağlığı dileklerini iletti.

Vali Demirtaş’a ziyaretlerinde Pozantı Kaymakamı Taner Tengir, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Mustafa Özkan,  Pozantı Belediye Başkanı Mahmut Sami Baysal ve Ak Parti Adana İl Başkanı Fikret Yeni ile Pozantı İlçe Başkanı Yusuf Arısoy eşlik etti.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*