ŞEHİT MUSTAFA YILMAZ TOPRAĞA VERİLDİ

Diyarbakır- Batman karayolunda, askeri araçların geçişi sırasında, PKK’lı teröristlerce daha önceden yola yerleştirilen el yapımı patlayıcı infilak ettirilmesi sonucu Pozantılı araç şoförü Mustafa Yılmaz Şehit oldu.

Salı günü Diyarbakır-Batman karayolunda askeri zırhlı aracın geçişi sırasında PKK’lı teröristlerce daha önceden yola yerleştirilen el yapımı patlayıcı infilak ettirilmesi sonucu meydana gelen patlamada şehit olan Mustafa Yılmaz Çarşamba günü öğle namazına müteakip Alpu Mahallesinde toprağa verildi.

Arkadaşıyla Aynı Kaderi Paylaştı

Şehit Mustafa Yılmaz, Türk Telekom’dan emekli olduktan sonra BMC’nin İzmir’deki firmasına işçi olarak girdiği, Kirpi diye adlandırılan askeri zırhlı aracı Siirt’e teslim etmeye giderken PKK’lı teröristler tarafından önceden yerleştirilen el yapımı bombanın infilak etmesi sonucu aynı araçtaki ve aynı yaştaki Adanalı arkadaşı Mehmet Gürses ile birlikte şehit olduğu öğrenildi.

Mustafa Yılmaz’ın Şehit olduğu haberini aileye ilçe kaymakamı Taner Tengir, Belediye Başkanı Mahmut Sami Baysal, İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Mehmet Durmuş ve İlçe Emniyet Müdür Vekili Tayfun Kılıç ile birlikte verdi.

Kaymakam Taner Tengir üzüntüsünü sosyal medya hesabından paylaşarak; “Pozantı bir evladını daha bu vatan toprakları uğruna şehit verdi. Hain terör örgütü maalesef kalleşçe bir tuzak ile 2 vatandaşımızı şehit etti. Şehitlerimizden biri Alpu nüfusuna kayıtlı Mustafa Yılmaz. Başımız sağ olsun. Belediye Başkanımız, İlçe Emniyet Müdür Vekili ve Jandarma Komutanımız ile kederli ailesine zor haberi vermek yine bize düştü. Son derece üzüntülüyüz başımız sağ olsun.” Dedi.

Amcasının Boynuna Sarıldı

Alpu Mahallesi nüfusuna kayıtlı olan Mustafa Yılmaz’ın Pozantı’daki evinde gözyaşı adeta sel oldu aktı. 2 çocuk babası olan Şehit Mustafa Yılmaz’ın kızı Yaren Yılmaz babasının şehit olduğu haberini alır almaz gözyaşlarına hâkim olamazken amcası Ahmet Yılmaz’ın boynuna sarılarak ağladı.

Salı günü akşam saatlerinde Diyarbakır’da düzenlenen törenle şehit Mustafa Yılmaz ve Mehmet Gürses’in naaşları hava yoluyla Adana’ya oradan da Mustafa Yılmaz karayolu ile Pozantı’ya getirilerek 80.Yıl Pozantı Devlet Hastanesi morguna konuldu.

Gözyaşları içerisinde toprağa verildi

Şehidimizin cenazesi Çarşamba günü öğle namazına müteakip Alpu Mahallesinde ailesi, sevdikleri ve binlerce Pozantılının katılımıyla toprağa verildi. Şehidin kızı Yaren Yılmaz cenaze namazı öncesinde babasının al bayrağa sarılı tabutuna sarılarak “baba beni bırakma” diye gözyaşı döktü. Anne Nurgül Yılmaz ise kocasının acısına daha fazla dayanamayarak baygınlık geçirdi. Anne Nurgül Yılmaz’a 112 ekipleri müdahale etti.

Şehit Mustafa Yılmaz’ın Alpu Mahallesindeki cenaze törenine; Pozantı Kaymakamı Taner Tengir, Adana Vali Yardımcısı Mustafa Aydın, İl Jandarma Komutanlarından Albay Ümüt Dedebağ ve Albay Milbay Şahin, Adana Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Ramazan Akyürek, İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Mehmet Durmuş, İlçe Emniyet Müdür Vekili Tayfun Kılıç, İlçe Müftüsü Seyfullah Aruk, Pozantı Belediye Başkanı Mahmut Sami Baysal, Aladağ Belediye Başkanı Mustafa Akgedik, Sivil Toplum Kuruluş Başkanları, mahalle muhtarları ve binlerce Pozantılı katıldı.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*