SOKAK SAKİNLERİNİN BİRLİK VE BERABERLİĞİ GÖZ DOLDURDU

Pozantı’daki bazı vatandaşlar, oturdukları sokağı el birliğiyle baştan aşağı temizlemeye çalışması görenler tarafından alkış aldı.

İlçenin en büyük mahallesi olan Zafer Mahallesinin Ender Sokak bölümünde oturan vatandaşlar adeta alkışlanacak bir harekette bulundu. Pozantı Belediyesi temizlik ekiplerinin her ne kadar her gün sokağı temizlese de insanlar tarafından tekrar pis olan sokak sakinleri aldıkları karar neticesinde her 10 günde bir defa olmak kaydıyla bir araya gelip süpürge ve küreklerle sokağı temizleme kararı aldılar.

Bu kararın ilk uygulamasını da Salı günü gerçekleştirdiler. Bir araya gelen 8’i kadın 2’si erkek 10 kişi bir saat boyunca tüm sokağı temizleyerek daha güzel ve daha temiz bir çevrede ikamet etme örneği gösterdiler. Sokağı temizleme kararı alan kadınlara destek verip onlarla birlikte temizlik yapan muhtar azası Murat Ünal, Pozantı Belediyesinden çok memnun olduklarını, bu yaptıkları temizliğin kesinlikle aksi ve aykırı bir düşünceye yönlendirilmemesini üzerine bastıra bastıra belirtirken daha temiz bir toplum olma çabası içinde olduklarını, diğer sokak sakinlerine örnek olup daha güzel mis kokulu Pozantı’da yaşamlarını sürdürmeleri gerektiğini söyledi.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*