Teknofest’e Davet Edilen Tek Pozantılı olarak Gururumuz Oldu

Atatürk Ortaokulu 5. Sınıf öğrencisi Utku Hamza Akçam, İstanbul’da gerçekleştirilen Teknofest’e Pozantı’dan davet edilen tek öğrenci olarak büyük bir başarıya imza attı.

 

Atatürk Ortaokulu 5. Sınıf öğrencisi Utku Hamza Akçam, geçtiğimiz günlerde Adana’da yapılan ve sınırlı sayıda öğrencinin kabul edildiği “Dene-Yap Atölyelerine” seçilerek önemli bir başarıya imza atmıştı. Öğretmenlerinin rehberliğinde yaptığı projelerle ilgi çeken Utku Hamza Akçam, Teknofest’e davet edilerek Pozantı’dan davet edilen tek öğrenci olma başarısını da göstermiş oldu.

 

Geleceğin bilim adamlarının yetiştiği “Dene-Yap Atölyelerinde” eğitim alan Utku Hamza Akçam, hem Atatürk Ortaokulu’nun hem de Pozantı’nın gururu oldu.

 

Öğrencisi ile gurur duyduğunu dile getiren Atatürk Ortaokulu Müdürü Mehmet Kaymaz “Bilim temelli öğrenme yöntemleriyle desteklediğimiz öğrencilerimizin hepsi, gittikleri okullarda bizleri gururlandırmaya devam ediyor. Hepsi ile ayrı ayrı gurur duyarken Utku Hamza bizi daha da gururlandırdı. Bugüne dek mezun ettiğimiz öğrencilerimizden doktor, mühendis, diş hekimi, eczacı, avukat, hâkim, savcı ve öğretmen olanlar ziyaretimize geliyorlar. Temel eğitimlerini bizde tamamlamış oldukları için kendilerini şanslı hissediyorlar. Bize de öğrencilerimizle gurur duymak düşüyor. Diğer yandan hazırladığımız Avrupa Birliği Erasmus+ projeleri ile gelecek dönem öğrencilerimiz yurt dışı deneyimi yaşama şansını da elde edecekler. Öğrencilerimizi her yönüyle desteklemek için çalışmaya devam ediyoruz. Utku Hamza Akçam öğrencimizin de ufkunun ne kadar açık olduğunu biliyor başarılarının devamını diliyorum.” dedi.

 

İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüdaverdi Yıldız ise, “Utku Hamza Akçam’a başarılarının devamını dilerken onu bu yaşına kadar saygılı ve dürüst bir şekilde yetiştiren ailesi başta olmak üzere üzerinde birçok emeği olan öğretmenlere de teşekkür etti. Pozantı’dan daha çok gencin başarı dolu merdivenleri adım adım çıkacağını belirten Müdür Yıldız, onlar başarılarında ne kadar yükseldikçe bizlerde bir o kadar gururlanıp mutlu olacağız.” Dedi.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*