TÜRK BAYRAĞI POZANTI’DAN YOLA ÇIKTI

Adana’nın 5 Ocak Kurtuluş Günü töreninde Vali Mahmut Demirtaş’a teslim edilecek Türk Bayrağı, Pozantı İlçesi’nden yola çıktı.

Adana’nın işgal yıllarında vilayet merkezi yapılan ve ilk vali seçiminin gerçekleştiği Pozantı’da, Kuvayi Milliye önderleri tarafından planlanan ve kurtuluş günü olan 5 Ocak 1922’de Ulu Camii ile Büyük Saat Kulesi arasına asılan tarihi bayrak, vilayet devir teslim sembolü olarak günümüze kadar bir gelenek halinde yaşatıldı.

Pozantı’da her yıl “Atatürk’ün Mücahitlerinden Adana’ya” sloganıyla yapılan uygulamada, bir Türk Bayrağı 3-4 Ocak’ta Adana’ya gönderiliyor. Gençlik Hizmetleri ve Spor Faaliyetleri Kafile Başkanı Hanifi Altun ve Spor Antrenörü Fatih Aydın gözetiminde bisikletleriyle Pozantı’ya gelen Yusuf Deliorman, Samet Ekin, Zekican Aydın, Yasin Sapmaz ve Yiğit Zümrüt adlı bisiklet sporcuları Türk Bayrağını bu yıl da Pozantı Kaymakamlığı’nda yapılan törenle öperek teslim aldı.

Türk Bayrağını sporcu gençlere teslim eden Pozantı Kaymakamı Taner Tengir, “milli iradeye daha çok ihtiyacımız olduğu şu günlerde sizin gibi vatanını seven bu al bayrağı göklerde taşıyacak gençlere çok ihtiyacımız var diyerek bayrağı sporcu gence teslim etti ve Adana’nın Kurtuluş Gününü kutladı.

Spor İl Müdürlüğü Spor Şefi Fatih Aydın nezaretindeki bisiklet takımı, Pozantı Kaymakamı Tengir’den teslim aldığı bayrağı, 5 Ocak’ta Adana Valisi Mahmut Demirtaş’a teslim edecek.

Düzenlenen bayrak teslim törenine Pozantı Kaymakamı Taner Tengir, Pozantı Belediye Başkanı Mahmut Sami Baysal, Garnizon Komutanı Teğmen Mehmet Durmuş, İlçe Emniyet Müdürü Vekili Tayfun Kılıç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüdaverdi Yıldız, Pozantı İlçe Spor ve Gençlik Müdürü Yılmaz Dutar, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Nejat Arıkan, katıldı.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*