TÜRK DÜNYASININ NEVRUZ BAYRAMI KUTLU OLSUN

Baharın gelişi ve toprağın uyanışı, insan için kötülüklerden arındığı yeni bir dönemi, hayatı güzelleştirebilmek ve umutları güçlendirmek için yeni imkânları çağrıştırmaktadır. Dostluk, sevgi, barış, kardeşlik, dayanışma duyguları ve yaşama sevincinin öne çıktığı bahar, Türk dünyasında yüzyıllardır Nevruz kutlamaları ile karşılanmaktadır.

Doğanın tüm renkleri ile canlanmaya başladığı baharı, doğa ile insanın bütünleşmesini simgeleyen Nevruz, önem taşımaktadır. Anadolu’da, Orta Asya’da, Kafkaslar’da ve Orta Doğu’da geçmişten bugüne coşkuyla kutlanan Nevruz, kardeş ülke ve topluluklarla aramızdaki tarihsel ve kültürel bağların seçkin örneklerindendir.

Geçmişle gelecek arasında köprü kuran, sevgi ve barış ortamında toplumları ve insanları birbirine yakınlaştıran, toplumsal birliklerimizi güçlendiren kültürel zenginliklerimizi korumak ve gelecek kuşaklara aktarmak en önemli görevimizdir. “Yeni Gün” anlamına gelen ve insanın doğa ile bütünleşmesini en güzel biçimde simgeleyen Nevruz, yeni yüzyılımızda yeni baharlarımıza sevgi ve barış tomurcuğu olacaktır.

Güzel günlerin habercisi kabul edilen, anlam ve önemine uygun olarak bir bayram coşkusu ile karşıladığımız Nevruz’un barış, kardeşlik, umut getirmesi ve yaşama sevincini arttırmasını diliyor, Türk dünyasının ve Pozantılıların Nevruz Bayramını kutluyorum.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*