Vali Mahmut Demirtaş, Pozantı’da

Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Pozantı’ya yaptığı ziyarette çeşitli temaslarda bulunup muhtarlar ve vatandaşlarla bir araya geldi.

Vali Demirtaş, Pozantı gezisinde ilk olarak İlçe Kaymakamlığı’nı ziyaret ederek, Kaymakam Taner Tengir’den, ilçenin genel durumu ile gerçekleştirilen ve proje halinde olan kamu yatırımları hakkında bilgi aldı.

İlçe Belediye Başkanı Mahmut Sami Baysal ile kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcilerinin de hazır bulunduğu ziyarette açıklamada bulunan Vali Mahmut Demirtaş, vatandaşların günlük yaşamlarının kolaylaştırılmasında kamu hizmetlerinin önemine vurgu yaptı ve Pozantı Kaymakamı Taner Tengir’in şahsında tüm kamu ve yerel yöneticilere, görevlilerinde başarılar diledi.

Muhtarlar ve vatandaşlarla bir araya gelip, esnafları ziyaret etti

Pozantı’da çeşitli ziyaret ve incelemelerde bulunan Vali Mahmut Demirtaş, ilçe merkezinde ve Kamışlı Mahallesi’nde Muhtarlar ve vatandaşlarla bir araya gelip, esnafları ziyaret etti. Mahalle muhtarları ve vatandaşlarla bir araya gelen Vali Mahmut Demirtaş, kendisine iletilen talepleri dinledi.

Tır Parkına İhtiyaç Var

Taşıyıcılar Kooperatif Başkanı Özgür Gören, Pozantı’nın en önemli geçim kaynaklarından bir tanesi olan nakliyeci esnafının içerisinde bulunduğu yaklaşık 250 araçlık tır filosuyla Pozantı Taşıyıcılar Kooperatifinin araçlarını park edeceği bir alanın bulunmadığını dile getirerek çakıt çayı kenarında belirli bir yerin tır parkı olarak tahsis edilmesini istedi.

AVM’ler Küçük Esnafı Bitirme Noktasında

Vali Mahmut Demirtaş’a sorun ve isteklerde bulunan diğer bir kişi de Esnaf Odası Başkanı Yunus Aytekin oldu. Başkan Aytekin, ilçemizde bulunan bazı AVM’lerin ikinci şubelerini açma istekleri küçük esnafı zorlayarak bitirme durumuna getirdiğinden bahsederek şunları söyledi; Sayın Valim yazları 200 bin nüfusu aşan Akçatekir yaylamızda bahsettiğim durum daha da ileri derecededir. Bir firmanın neredeyse üç ayrı noktada şubesi bulunuyor. Küçük esnafın böyle ulusal AVM’lerle başa çıkma gibi bir durumu yok. Esnaf Odası olarak veya Belediye olarak sen burada bu dükkânı açamazsın diyemiyoruz. Elimiz kolumuz bağlı durumda 850’nin üzerindeki esnafım adına gittikçe çoğalarak açılan bu AVM’lere kim dur diyecek demek istiyorum? Esnafın göz göre göre yok olup gitmesini elimiz kolumuz bağlı olarak mı izleyeceğiz? Dedi.

Mahalle muhtarları da Vali Mahmut Demirtaş’a çeşitli istek ve sorunlarını iletirken Kamışlı Mahallesi muhtarı Mehmet Öner’in körkün çayı etrafının düzeltilip mesire alanına çevrilerek yaylaya gelen vatandaşların ve mahallelinin aileleriyle birlikte dinlenme alanlarının oluşabileceğini belirtti.

Vali Demirtaş, belirtilen eksikliklerin giderilmesi konusunda, kamu kurum ve kuruluşların gerekli çalışmaları yapılacağını söyledi.

Periyodik olarak muhtarlar ile vatandaşlarla bir araya gelip, ihtiyaçları ve kendisine iletilen talepleri dinlediklerini hatırlatan Vali Demirtaş, “Değerli muhtarlarımız ve vatandaşlarımızla buluşmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz. Taleplerinizi gerek Kaymakamlarımız, gerekse Belediye Başkanlarımız bizlere iletiyor. Ancak sorunu yerinde görmek ve sizlerle sohbet etmek için bu gün birlikteyiz. Tüm kamu ve yerel yöneticilerimiz sizlerin hak ettiği hizmeti sunmak için görev başındalar. İhtiyaçlarınız ve taleplerinizin karşılanması konusunda üzerimize düşen görevi yapacağımızdan kuşkunuz olmasın” dedi.

Pozantı 80. Yıl Devlet Hastanesi ve Hayat Su fabrikasında incelemede bulundu.
Pozantı’da ziyaretlerini sürdüren Vali Mahmut Demirtaş, Pozantı İlçesi’nde 80. Yıl Devlet Hastanesi, Hayat Su Fabrikası ve Şekerpınar su gözünde incelemede bulundu.

Beraberindeki kamu kurum temsilcileri ile birlikte Pozantı 80. Yıl Devlet Hastanesini ziyaret eden Vali Demirtaş, Başhekim Uzman Dr. Akif Küçükcan’dan verilen sağlık hizmetleriyle ilgili bilgi aldı. Uzman Dr. Akif Küçükcan, hasta ve çalışanların memnuniyetine odaklı hizmet anlayışını sağlayarak bilimsel çalışmaları ve yeni uygulamaları takip ederek hizmet kalitesinden ödün vermediklerini söyledi.

Vali Demirtaş, ziyareti sırasında tedavi amaçlı gelen vatandaşlarla sohbet ederek Allah’tan şifa diledi.
Vali Mahmut Demirtaş, hastane ziyaretinin ardından Hayat Su Fabrikası’nı gezerek buradan firma yetkilileri ile birlikte Şekerpınar su gözünde incelemede bulunup yetkililerden bilgi aldı.

Vali Demirtaş, muhtarların ve vatandaşların kendisine teşekkür etmesinin ardından ilçedeki esnafları ziyaret etti. Esnafları işyerlerinde tek tek ziyaret eden Vali Demirtaş, esnaflara bereketli ve kazançlı satışlar dileyerek, onlarla bir süre sohbet etti.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*