Vilayet Devir Teslim Sembolü Türk Bayrağı Pozantı’dan Yola Çıktı

Adana’nın 5 Ocak Kurtuluş Günü töreninde vilayet devir teslim sembolü olarak Vali Yavuz Selim Köşger’e teslim edilecek Türk Bayrağı, Pozantı ilçesinden yola çıktı.

 

Adana’nın işgal yıllarında vilayet merkezi yapılan ve ilk vali seçiminin gerçekleştiği Pozantı’da, Kuvayi Milliye önderleri tarafından planlanan ve kurtuluş günü olan 5 Ocak 1922’de Ulu Camii ile Büyük Saat Kulesi arasına asılan tarihi bayrak, vilayet devir teslim sembolü olarak günümüze kadar bir gelenek halinde yaşatılmaya devam ediyor.

 

Pozantı’da her yıl “Atatürk’ün Mücahitlerinden Adana’ya” sloganıyla yapılan uygulamada, bir Türk Bayrağı 3 Ocak’ta Adana’ya gönderiliyor. Adana İl Gençlik Hizmetleri ve Spor Faaliyetleri Müdürü Caner Taymış ve Spor Antrenörü Fatih Aydın gözetiminde bisikletleriyle Pozantı’ya gelen Yusuf Talha Yardımcı, âdem Çıtak, Kamer Kanber, Ahmet Adanalı ve Furkan Çay adlı 5 bisiklet sporcusu Türk bayrağını bu yıl da Pozantı Kaymakamlığı önünde yapılan törenle öperek teslim aldı.

 

Türk Bayrağını sporcu gençlere teslim eden Pozantı Kaymakamı Fatih Karamahmut, “Milli iradeye daha çok ihtiyacımız olduğu şu günlerde sizin gibi vatanını seven ve bu al bayrağı göklerde taşıyacak gençlere çok ihtiyacımız var” dedi. Spor İl Müdürlüğü Antrenörü Fatih Aydın nezaretindeki bisiklet takımı, Pozantı Kaymakamı Karamahmut’tan teslim aldığı bayrağı, 5 Ocak’taki kurtuluş törenlerinde Adana Valisi Yavuz Selim Köşger’e teslim edecekler.

 

Programa; Pozantı Kaymakamı Fatih Karamahmut, Belediye Başkan Yardımcısı Ebru Doğucu, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Mehmet Nuri Dilek, İlçe Emniyet Müdürü Kahraman Özkeskin, İlçe Spor Müdürü Mustafa Zeybek, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüdaverdi Yıldız, Adana Spor Hizmetleri İl Müdürü Caner Taymış ve Spor Şube Müdürü Süleyman Özden katıldı.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*