ZABITA’DAN İLÇE GENELİNDE SIKI DENETİM

Pozantı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, tüketicinin korunması ve etiket kanunu gereği marketlerde fiyat denetimi yaptı. Ayrıca Çevre kanunu gereği insanlar için kötü olaylara vesile olacak hurda araçların kaldırılması için de çalışma başattı.

6502 Sayılı Tüketicinin Korunması Kanunu ve 4077 sayılı etiket kanunu gereği gıda satışı yapan marketler, bakkallar ve buna benzer iş yerlerinde fahiş fiyatla ürün satılmaması ile alakalı Pozantı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri ilçe genelinde denetim gerçekleştirdi. Zabıta ekipleri, sorumluluk alanında bulunan işletmelerde inceleme yaparak, güncel ve geçmiş aylara ait etiketler karşılaştırıldı.

ÇEVRE KİRLİLİĞİ YAPAN HURDA ARAÇLAR KALDIRILIYOR
Ayrıca Belediye Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin yapmış olduğu çalışmayla 2872 sayılı Çevre kanunu gereği ilçede atıl durumda bulunan ve çevre kirliliğinin yanı sıra içerisinde uyuşturucu madde kullanımı cinsel istismar ve fuhuş gibi olaylara yol açtığı düşünülen hurda araçların kaldırılması için çalışma başlatıldı. Kısa sürede ilçe genelinde atıl durumda bulunan hurda araçların kaldırılması hususunda araç sahipleri ile görüşme başlatan zabıta ekipleri kaldırılmayan araçlar için yasal işlem başlatılacak.

 

 

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*