ZAFER BAYRAMI KUTLANDI

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 96’ıncı yıldönümü etkinlikleri tüm yurtta olduğu gibi Pozantı’da da çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Kutlamaların ilk programı kuşkusuz Atatürk Anıtına çelenk sunma töreni oldu. Saat 09.30’da Kaymakam Taner Tengir ve Belediye Başkanı Mustafa Çay tarafından Atatürk Anıtına çelenk sunularak Saygı duruşu ve İstiklal Marşımız okundu. Burada yapılan ilk tören böylelikle bitmiş oldu.

Tebriklerin Kabulü Kaymakamlık Makamında

Çelenk sunma töreninin ardından tebriklerin kabulü için İlçe Kaymakamlığı makamına geçildi. Kaymakamlık makamında İlçe Kaymakamı Taner Tengir ve Belediye Başkanı Mustafa Çay, kurum müdürlerinin kutladığı tebrikleri kabul ettiler.

Kutlama töreni 10.30’da 25 Mayıs Parkında devam etti. Kaymakam Taner Tengir ve Belediye Başkanı Mustafa Çay, halkın ve protokolün bayramını kutladıktan sonra saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı okundu. Akabinde öğrenciler günün anlam ve önemine binaen çeşitli şiirler okundu.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İlçe Jandarma Komutanlığında görevli Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Adem Dinç yaparak şunları söyledi;

“96’ncı yıldönümünü ilk günkü gurur ve heyecandan hiçbir şey kaybetmeden aynı duygularla kutladığımız 30 Ağustos Zaferi ile Başkomutan Mustafa Kemal’in önderliğindeki yüce Türk ulusu, emperyalist güçlerin işgalci ordularını, anavatan topraklarından kesin olarak atarak, ebedi özgürlük ve bağımsızlığına kavuşmuştur. Bu Zafer bütün otoritelerin tartışmasız bir askeri deha kabul ettiği Ulu Önder, Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk tarafından, Anadolu da sağlanan Milli Birlik ve beraberliğin mutlak bir sonucu olarak kazanılmıştır. Her safhası tek tek düşünülerek hazırlanan bu zafer, aziz yurduna ve bağımsızlığına kasteden işgal kuvvetleri karşısında Türk Ordusu’nun ortaya koyduğu eşsiz bir eserdir. Anadolu halkı tek bir yumruk olarak, dış ve iç odakların ihanetleri karşısında ve yokluklar içerisinde büyük fedakârlıklarla verdiği kurtuluş savaşında, en son başkomutanlık meydan muharebesini de kazanarak kesin zafere ulaşmıştır. 19 Mayıs 1919 ‘da başlatılan Kurtuluş savaşıyla, istilacı düşman ordusuna üst üste darbeler vurulmuş, ancak yurdumuz içerisinde ilerleyen düşmanın vatanın bağrından atılabilmesi için sıra kesin sonuçlu bir harekâta gelmiştir. “Ya İstiklal Ya Ölüm” parolası ile başlayan muharebede elde edilen bu büyük zafer, Türk’ün bağrına dayanan hançerin Ulus’ça sökülmesi, özgürlük ve haysiyetimizi yok etmek isteyenlerin dize getirilmesi destanıdır” Başta Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Büyük Önder Atatürk ve Onun silah arkadaşları olmak üzere, Kurtuluş Savaşının tüm kahramanlarını, mukaddes vatanımız için canı pahasına görev yapan şehitlerimizi, gazilerimizi ve günümüzde terör eylemlerinde şehit olan Türk Silahlı Kuvvetleri ile güvenlik güçleri mensuplarımızı ve hayatlarını yitiren vatandaşlarımızı saygı ve rahmetle anıyoruz. Zafer Bayramı ve TSK günümüz Kutlu Olsun.” Dedi.

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama töreni daha sonra resmi araçların yaptığı tören geçişiyle sona erdi.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*