18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ’NİN 109. YILI KUTLANDI

18 Mart Çanakkale Zaferinin 109. Yıldönümü münasebetiyle tüm Türkiye’de olduğu gibi Pozantı’da da çeşitli programlar düzenlendi.

ÇELENK SUNMA

18 Mart Çanakkale Zaferi programı saat 10.00’da Atatürk Anıtına Kaymakamlık makamı ve Belediye Başkanlığı makamı çelenginin sunulmasıyla başladı. Akabinde ise Şehitlik anıtına sunulan çiçek ve dua ile devam etti.

Programa; Kaymakam Fatih Karamahmut, Belediye Başkanı Mustafa Çay, Cumhuriyet Savcısı Alican Köşger, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Mehmet Nuri Dilek, İlçe Emniyet Müdürü Kahraman Özkeskin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüdaverdi Yıldız, İlçe Müftüsü Ömer Ünverdi, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluş başkanları, kurum amirleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

TÖREN PROGRAMI

Pozantı Borsa İstanbul Şehit Erhan Konuk İmam Hatip Lisesinde Çanakkale Zaferinin 109. Yıldönümü münasebetiyle anma programı düzenlendi.

Çanakkale Zaferinin 109. Yılı kutlama programı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm aziz şehitler için saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Okul Müdürü Ahmet Demir gerçekleştirdi.

Programda Türk Milleti’nin kahramanlığının destanlaştığı, Çanakkale Savaşlarının Türk Tarihinin dönüm noktalarından biri olduğu vurgulandı. Çanakkale’de büyük imkânsızlıklar içinde verilen bu çetin mücadele, milletin bağımsızlığı için gerektiğinde neler yapabileceği öğrenciler ve öğretmenler tarafından yapılan sunumlarla gösterildi.

ORATORYO GÖSTERİSİ BÜYÜK ALKIŞ ALDI

Program içerisinde düzenlenen Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenleri Cennet Özdemir ve Mehmet Baycuman ile öğrenciler tarafından hazırlanan İstiklal Marşı oratoryosu büyük beğeni alarak alkış tufanı yaşattı.

Program son olarak öğretmenler Doğan Yüksel ve Hasan Ali Gökmen ile öğrencilerin hazırladığı Çanakkale Türkülerinin enstrümanlarla canlı olarak çalınıp söylenmesiyle sona erdi. İlçe Kaymakamı Fatih Karamahmut ve protokol üyeleri programda emeği geçen öğretmen ve öğrencileri kutlayarak başarılarının devamını diledi.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*