23 NİSAN’DA ÇOCUKLAR GİBİ…

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Pozantı’da rengârenk etkinliklerle kutlandı.

Pazar sabahı saat 09.20’de Atatürk Anıtına Çelenk sunma töreniyle başlayan kutlama etkinliği daha sonra 25 Mayıs Parkında devam etti.

Törene; Pozantı Kaymakamı Taner Tengir, İlçe Jandarma Komutanı Mustafa Emrah Özkan, Belediye Başkanı Mahmut Sami Baysal, İlçe Emniyet Müdürü İrfan Uzay, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Bayar, Siyasi Parti Temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluş Başkanları, daire amirleri ve Pozantılılar katıldı.

Atatürk anıtına çelenk sunma törenini İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Bayar, iki bayan öğretmen eşliğinde sundu. Akabinde Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından buradaki çelenk sunma töreni sona ermiş oldu.

ÇOŞKULU KUTLAMA TÖRENİ

25 Mayıs Parkında gerçekleştirilen kutlamaların diğer bölümü ise Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Akabinde ise İlçe Kaymakamı Taner Tengir ve Belediye Başkanı Mahmut Sami Baysal çocukların ve ilçe halkının bayramını kutladı.

Daha sonra günün anlam ve önemini belirten konuşmayı, Atatürk Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Dilek Durmaz yaptı.

KUTLAMA MÜZİKLİ OYUN GÖSTERİLERİYLE DEVAM ETTİ

Kutlamaların diğer bölümü ise müzikli oyun gösterileriyle devam etti. Fatma Nilgün Kayar Anaokulu öğrencileri Okul Öncesi Öğretmeni Emine Özlü eşliğinde semazen gösterisini yaparak büyük alkış aldılar.

Daha sonra Atatürk İlkokulu Ana Sınıfı öğrencileri öğretmenleri Nagihan Çalgan yönetiminde müzikli dans gösterisi yaptılar. Atatürk İlkokulu 1. Sınıf ve Özel Eğitim öğrencileri ile öğretmenleri Merve Büyük, Şule Kılıçaslan ve Cihan Bahçeci yönetiminde Anadolu Ateşi Müzikli Dans Gösterilerini sundular.

Çocukların yaptıkları birbirinden güzel koreografiler Pozantılıların ve protokolün oldukça beğenisini çekerek gösteri yapan çocuklar dakikalarca alkışlandılar. Cumhuriyet İlkokulu 4. Sınıf öğrencilerinin hazırlandıkları Demet Bayram ve Zeynep Durmuş yönetiminde Altın Dişli Hayriye, Atatürk İlkokulu 3. Sınıf öğrencilerinin hazırlandıkları öğretmenleri Murat Türkseven ve Fatih Çelik yönetiminde Bangır Bangır adlı dans gösterisi, Atatürk Ortaokulu öğrencileri tarafından Atatürk Çocukları adlı gösteri ve çeşitli müzikli dans gösterileri yapıldı.

Bunun yanından Pozantı Ortaokulu öğrencisi Özge Çay 23 Nisan şiiri, Alican Bozan Çocuk Bayramı şiiri ve Pozantı İmam Hatip Ortaokulu 5A sınıfı öğrencilerinden Mustafa Eren Bircan 23 Nisan adlı şiirleri okudular.

Kutlama töreni sonunda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı haftası kapsamında ilçe genelinde düzenlenen şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere Kaymakam Taner Tengir, Belediye Başkanı Mahmut Sami Baysal ve İlçe Emniyet Müdürü İrfan Uzay tarafından ödülleri verildi.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*