Akçatekir Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifinin 2016 yılı Genel Kurulu Yapıldı

S.S. Akçatekir Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifinin 2016 yılı olağan genel kurulu gerçekleştirildi.

Perşembe günü saat 10.00’da gerçekleştirilen genel kurula Adana Esnaf ve Sanatkârlar Odalar Birliği Başkanı Nihat Sözütek’in yanı sıra birçok oda başkanı katıldı.

Genel Kurulun açılış konuşmasını Başkan Mehmet Kılınçkaya yaptı. Açılış konuşmasını yapan Başkan Kılınçkaya şunları söyledi;

“Değerli başkanlarım ve çok değerli Akçatekir Kredi Kefalet Kooperatifinin üyeleri, 2016 yılı olağan genel kurulumuza hepiniz hoş geldiniz. Biliyorsunuz ki 02.04.2015 yılında kooperatifimizi 100 kişi ile kurduk. Allah nasip ederse de yaklaşık iki ay sonra iki seneyi doldurmuş olacağız. Bu iki sene içerisinde 92 kişiye kredi imkânı sağladık. Kooperatifimizi kurduğumuzda 7. Derecedeydik ve ilk kredimizi 75 bin TL olarak verdik. Şimdi ise 3. Basamağa kadar yükselerek 100 bin TL’lik krediler veriyoruz. İnşallah planlı programlı çalışmamızın sonucunda yakında 150 bin TL ye kadar kredi verebileceğiz. Ayrıca bugüne kadar bizlere her konu da destek olan Rahmetli Kazım Barışık ağabeyimizi de anmadan geçemeyeceğim. Mekânı cennet olsun. Tekrardan hepinize hoş geldiniz diyorum dedi.

Genel kurulun yönetim ve denetim kurulu raporları, tahmini bütçe ve gelir gider tabloları okunup ibrası yapıldıktan oylandı.

Adana Odalar Birliği Başkanı Nihat Sözütek’te olağan genel kurul sonrasında şunları Söyledi;

“Esnaf olarak da ülkemiz olarak da zor günlerden geçiyoruz. Allahın izniyle bu badireleri atlatacağız. Çünkü bu ülke kurtuluş savaşları vermiş, 15 Temmuzdaki darbe kalkışmasını atlatmış el birliğiyle, gönül birliğiyle partili partisiz insanlarımızın tek hedefi var. İşlerimiz belki biraz az ama inşallah düzelecek, geçecek bu günler. Bu arada Kosgeb kredisi çıkmayan esnaflarımız üzülmesin 70 bin tane yedek var. Şartları uymayan varsa o 70 bin yedek devreye girecek. Ayrıca devletimiz şimdi güzel bir kanun çıkartı. Bundan sonra taşınabilir mallarınıza da kredi verilecek. Yani bahçenizdeki meyveye de kredi verecekler. Bu düşüncelerle kongremizin ilçemize hayırlara vesile olmanızı diliyorum. Katılımızın için hepinize teşekkür ediyorum.” Dedi.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*