ALTIN BEBEK DOSTU HASTANE ÜNVANI VERİLDİ

Pozantı 80. Yıl Devlet Hastanesine çocuk sağlığı programlarıyla birlikte Anne Sütünün teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları kapsamında gösterdiği başarılı çalışmalar nedeniyle “Bebek Dostu Hastane” ünvanı verildi.

Düzenlenen Plaket teslim töreninde Adana Valisi Mahmut Demirtaş, İl Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Özer, İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Alper Acil ve Adana Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Yrd. Doç. Dr. İbrahim Ethem Özsoy ve Pozantı Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Emre Samim Çulha ve diğer kurum yöneticileri hazır bulundu.

2005 yılında “Bebek Dostu İl” ünvanı ile ödüllendirilen Adana’ya daha sonra anne ve çocuk sağlığı hizmetleri kapsamında, çocuk sağlığının korunması, hastalıkların azaltılması, bebek ölümlerin önlenmesi ve diğer çocuk sağlığı programlarıyla birlikte “Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Programı” kapsamında gösterdiği başarılı çalışmalar sonrasında Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu tarafından “Anne Sütü Üst Komitesi Toplantısında alınan karar neticesinde Altın Bebek Dostu İl’ ünvanı, anlamında olumlu katkı sağlayan sağlık kuruluşlarına da ‘Altın Bebek Dostu Hastane ünvanı verildi.

Valilik Makamında gerçekleştirilen programda Vali Mahmut Demirtaş, Sağlık Bakanlığı tarafından ödüllendirilen 2 üniversite, 6 kamu ve özel hastane adına, hastane yetkililerine “Altın Bebek Dostu Hastane” plaketlerini teslim etti. Pozantı 80. Yıl Devlet Hastanesi adına plaketi Hastane Başhekimi Emre Samim Çulha Aldı.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*