Başkan Uçar’dan emlakçılara yetki belgesi uyarısı

Adana ESOB’a bağlı Emlakçılar Esnaf Odası Başkanı Rabia Ülkü Uçar, Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik kapsamında yapılan düzenlemeyle, 5 Eylül’den itibaren Yetki Belgesi zorunluluğunun başlayacak olması nedeniyle,  oda kaydı ve emlak sertifikası olmayan işletmelere ruhsat verilmeyeceğini duyurdu.

Yeni yönetmelikle birlikte yetki belgesinin zorunlu hale getirildiğine dikkat çeken Başkan Uçar, “Emlakçı esnafımızın, bu işi yapabilmesi için emlak ofisi  adına yetki belgesi almaları zorunlu olacak. Bu belgeyi almadan emlakçılık yapılamayacak. Her önüne gelen, koltuğunun altında ajanda alıp dolaşanlar artık bu işi yapamayacaklar”dedi.

Taşınmaz ticaretinin takip ve kontrolünü yapmak adına bir bilgi sistemi kurulacağını,  5 Eylül itibariyle, sistem üzerinden belgelendirmelerin yapılabilmesini, başvuruların alınmasını, yetki belgelerinin verilebilmesini, askıya alma ve iptal işlemlerinin yapılabileceğini belirten Başkan Uçar, “Kanunların vermiş olduğu yetkiye dayanarak, taşınmaz ticaretinde uyulması gereken ilke ve kurallar ilk defa belirlendi. Bunlar çok önem verdiğimiz hususlardır. Bu kurallara uyulması halinde mesleğin itibarının artacağını ve emlakçı esnafımıza duyulan güvenin artması da söz konusu olacaktır. Bu kurallarla birlikte hizmet kalitesi de artacaktır.. Hizmet kalitesinin artması tüketici memnuniyetini artıracak. Böylece tüketicilerin mağduriyetlerinin önüne geçilecektir. Hali hazırda taşınmaz ticareti yapan oda kayıtlı ve mesleki eğitim belgeli emlakçı esnafımız  geçiş hükümleri çerçevesinde belli şartlardan muaf olup müktesep haklardan yararlanacak işlerini de yapmaya devam edeceklerdir” diye konuştu.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*