BAŞKANLAR, POZANTI’DA İSTİŞARE TOPLANTISINDA BULUŞTU

Adana Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (Adana ESOB) Yönetim ve Denetim Kurulu Üyeleri, Pozantı’da istişare toplantısında buluştu.

Pozantı Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Yunus Aytekin ile Pozantı Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Özcan Yıldırım’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya Adana ESOB ve Minibüsçüler Esnaf Odası Başkanı Nihat Sözütek başkanlık etti.

Toplantıda, Birlik Başkan Vekilleri, Adana Yağlı Boyacılar Esnaf Odası Başkanı Mustafa Göktaş, Adana Şoförler ve Kamyoncular Esnaf Odası Başkanı Kenan Yılmaz, Birlik Yönetim Kurulu Üyeleri, Adana Berberler Esnaf Odası Başkanı İlhami Uygunsözlü, Adana Tatlıcı ve Pastacılar Esnaf Odası Başkanı Metin Taylancı, Türkiye Ağaç İşleri Federasyonu Başkan Yardımcısı ve Adana Marangoz – Mobilyacılar Esnaf Odası Başkanı Yalçın Avcı ile Denetim Kurulu Üyeleri; Adana Kaportacılar Esnaf Odası Başkanı Nuri Zengin, Adana Çiçekçiler Esnaf Odası Başkanı Süleyman Oğuz, Adana Servisçiler Esnaf Odası Başkanı Ünsal Perçin ile ilçe esnaf odalarının yönetim kurulu üyeleri hazır bulundular.

Birlik Başkanı Sözütek, yönetim ve denetim kurulu üyeleri ile Pozantı Esnaf Odası Başkanları Aytekin ve Yıldırım ile yönetim kurulu üyelerinin de bulunduğu istişare toplantısı sıcak ve samimi bir havada geçdi. Toplantıda Pozantı esnaf ve sanatkarlarının yöresel ve bölgesel sorunları masaya yatırıldı, çözüm konusunda neler yapılabileceği konusunda istişarede bulunuldu.

Pozantılı esnaflar, başta TIR sürücülerine yurt içi taşımacılık için zorunlu tutulan ve 20 bin liraya kadar bedeli bulunan KI belgeli esnaflar var iken, yurt dışından gelen C-2 belgeli sürücülerin Türkiye içinde hakları olmadığı halde hem de daha ucuz ücretlerle yük taşıması yaparak, haksız kazanç elde etmelerinin acilen önlenmesini istediler.

Esnaflar ayrıca KI belgesinin 20 bin liralık ücretinin peşin değil, devlet destekli krediler verilerek ya da uzun vadeli taksitli ödemelerle çözümlenmesinin daha makul olacağını da ifade ettiler.

Esnaflar ayrıca, ilçeye TÜVTURK İstasyonu kurulması, yasayla 16+1 hakkı verilen minibüslerden hala otobüs vergisi alınmasının da önüne geçilmesi gerektiğini, zordaki ihtiyaç sahibi esnaflara 50 bin liraya kadar faizsiz ya da hibe şeklinde KOSGEB desteği verilmesini de talep ettiler.

Başkan Sözütek’te, esnafların genel sorunlarını hemen her zeminde yetkililere duyurduklarını, yöresel sıkıntıları için ilettikleri taleplerini not alarak ilgili üst mercilere duyuracaklarını, çözüm için de takipçisi olacaklarını belirtti.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*