POZANTILI ÇİFTÇİLERE BÜYÜKBAŞ HAYVAN DAĞITIMI YAPILDI

Pozantı’da genç çiftçi projesi kapsamında 4 vatandaşa 12 yerli büyükbaş hayvan dağıtımı yapıldı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yürütülen ‘Genç Çiftçi Hibe Desteği Projesi’ kapsamında, Pozantı Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce değerlendirilen 4 vatandaşa 3’er tane toplamda 12 Büyükbaş hayvan, Pozantı Kaymakamı Taner Tengir, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Abdulkadir Olguner ve Pozantı Tarım Kredi Kooperatif Müdürü Cafer Akyıldız’ın katılımıyla hibe olarak teslim edildi.

2017 Yılı Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi programında; Genç Çiftçi Projesi kapsamında Pozantı ilçesinde 18-40 yaş arasında her hangi bir sosyal güvencesi olmayan ve ilçede ikamet eden 16 bayan 7 erkek toplamda 23 çiftçiye 30.000 TL hibe desteklemesi verildi. Genç çiftçi desteklemesi kapsamında destekleme almaya hak kazanan çiftçilere ise; 6 kişiye 6’şar tane büyükbaş besilik düve, 4 kişiye 3’er tane besilik tosun ve tesis (ahır) yapımı, 5 kişiye 37’şer tane merinos cinsi koyun, 1 kişiye 20 tane merinos koyun ve tesis (ağıl) yapımı, 1 kişiye sera yapımı, 1 kişiye Tavukçuluk (Tesis yapımı ve Tavuk), 4 kişiye Arıcılık (40 arılı kovan ve arıcılık malzemesi), 1 çilek yetiştiriciliği için karşılıksız destekleme verildi. Genç Çiftçi Projesinde desteklemesinde Pozantı ilçesinde 2016 yılında verilen destekleme miktarı 18 iken bu sayı 2017 yılında 23’ e çıktı.

Kaymakam Taner Tengir, “Bakanlığımızın gelir durumu düşük vatandaşlarımıza yönelik genç çiftçi projesi kapsamında ilçemizde 4 vatandaşımıza toplam 12 yerli büyükbaş hayvan dağıtımını birim müdürlerimizle birlikte yaptık. Böylece hayvancılığı özendirmek, sosyal devlet olmanın bir gereği olarak vatandaşlarımızı teşvik etmeye yönelik projede emeği geçenlere herkese teşekkür ediyorum.” Dedi.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*