EKİM AYI MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

Pozantı Belediyesi Eylül ayı meclis toplantısı meclis üyelerinin katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Meclis üyelerinden İsmail Çörekçi’nin kalp rahatsızlığından dolayı mazeret dilekçesi bildirerek toplantıya katılım sağlamadı. Diğer meclis üyelerinden Mehmet Erdem ise toplantıya aşure getirdi. Mehmet Erdem’in getirdiği aşureleri ise bayan meclis üyeleri dağıttı. Meclis üyesi Mehmet Erdem meclis üyelerine ikram ettiği aşurenin zemzem suyuyla yapıldığını belirtti.

Zeki Bülbül: Sokağa Çıkamaz Oldum

Gündem maddelerine geçilmeden önce meclis üyelerinden Zeki Bülbül tarafından Akçatekir mahallesinde sayılarının hızla arttığı apartman tarzı binaların artması yönündeki yaylacıların duyduğu rahatsızlığı dile getirerek vatandaşlar ilçemize nefes almak için, betonarme dolu şehirlerden kaçmak için geliyor. İki üç kişi para kazanacak diye diğer insanlar yok sayılamaz. Daha önce Akçatekir Belediyesi döneminde böyle yanlışlar yapılım imar verilmiş olabilir ama Pozantı Belediyesinin bu yanlışa devam etmemesi gerekir. Vatandaş önlem istiyor ama biz cevap veremiyoruz. Ben artık sokağa çıkamaz oldum” Dedi.

Belediye Başkanı Mahmut Sami Baysal ise meclis üyesi Zeki Bülbül’ün bu dilekçesini ilgili komisyona havale ederek kot farkından dolayı ruhsatların verildiğini, böyle ruhsatların verilmesinin de Akçatekir Belediyesi meclisince çok önceden verildiğini belirtti.

Belemedik İçin 6 Bilirkişi

Gündem maddelerine geçildiğinde Belemedik mahallesinin kadastro çalışmaları için 3402 sayılı kanun hükümleri doğrultusunda 6 adet bilirkişi heyetinin tespiti yapıldı. Daha önceki meclis toplantısında belirlenen bilirkişilerin yıllarca Belemedik mahallesinde yaşadığı fakat ikametlerinin burada olmamasından dolayı kadastro ekiplerince kabul edilmediği için yeniden 6 adet bilirkişi belirlenip meclis üyelerinde kabul edildi.

İçkili Yerler Tespit Ediliyor

Gündem maddesinin 3. Maddesinde yer alan içkili yer bölge tespitine ilişkin görüşme komisyon üyelerince 13 ada 27 parselde bulunan yer komisyon tarafından incelenip aile yaşantısına ve insan bünyesine aykırı olduğu gerekçesi ile içkili yer olduğu oy çokluğuyla karar verilerek kabul edildi. Konuyla alakalı çekimser kalan meclis üyesi Yalçın Gürgen, komisyonda olmadığından dolayı çekimser kaldığını üzerine basa basa belirtti.

11 maddelik diğer gündem maddesindeki taşınmazların satışı için belediye başkanı ve encümenine yetki verilmesi hususunda görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.

Dilek ve Temenniler

Gündem maddelerinin sonuncusu olan dilek ve temenniler bölümünde meclis üyesi Mehmet Bölge ve Akçatekir Mahalle Muhtarı Mithat Kızılkan sorun ve isteklerini dile getirdi.

Meclis üyesi Mehmet Bölge, merkez ilçe mezarlığının gokart pisti gibi yapılmasına karşın tepkisini dile getirerek 15 mezardan sonra yapılan yol çok alan kaplamış, mezarlık içerisinde toprak kalmamış dedi. Akabinde ise üniversite öğrencileri için yol güzergahı meselesine karşı çözüm bulunması gerektiğini belirtti. Zaten yurttan dolayı Pozantı’ya karşı çekimser olan öğrencileri birde bu yol meselesi sorunu ile soğutmamak gerektiğini söyledi.

Bu Kış Açacağım O Yolu

Belediye Başkanı Mahmut Sami Baysal, meclis üyesi Mehmet Bölge’nin dile getirdiği sorunlara karşın verdiği cevapta üniversite öğrencilerinin yol sorununu devlet hastanesi arkasından bir yol açarak Akçatur dolmuşlarının hastane yolundan geçmesini sağlayıp böylelikle öğrencilerin yol güzergâhı sorunun kalmayacağını dile getirdi. Başkan Baysal, geçen sene açamadım ama bu kış açacağım o yolu. Orman İşletmesinden yol geçecek kadar ağaçların kesilmesini istedik ama üzerine gitmediler. Fakat bu sefer o yolu açacağım. Bir gece ansızın çöküp sabaha kadar o yolu açabiliriz. Dedi.

Ömerli Mahallesinin Su Sorunu da Çözüme Kavuştu

Geçtiğimiz hafta içerisinde Ömerli Mahallesi sakinlerinin yaylacıların su isteklerinden dolayı yaşadığı sorunu dile getirip uzatınca mahalleli arasında çıkan tartışmada bir husumet çıkmasın diye özel harekât polisleri ve ilçe jandarma ekipleri önlem almıştı.

Ak Partili meclis üyesi Nigar Kartal’da bu soruna parmak basarak belediye başkanı Baysal’a Ömerli Mahallesinin su sorununu sordu. Başkan Baysal ise o kanunun çözüme ulaştırıldığını belirterek, köyün içerisindeki kendi kaynak suyunun herkese yeteceğinden dolayı yaylacıların su sorununu çözerek olayın tatlıya bağlandığını ve ASKİ ekiplerinin çalıştığını söyledi.

Akçatekir Yaylasının Sorunları

Akçatekir Mahalle Muhtarı Mithat Kızılkan, belediye başkanı Mahmut Sami Baysal’dan söz alarak mahallesinin yağmur nedeniyle gelen molozların, şehir suyunun kesilmemesi isteği, çeşitli bölgelere menfez yapılması hususunu, otobüs duraklarının tadilatı ve inşaat yapan firmaların atıklarını gelişigüzel mahallenin çeşitli yerlerine dökmelerinden dolayı duyduğu rahatsızlığı dile getirdi.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*