Geleneksel Okçuluk Toyuna Adana Damgası

12 Şubat Maraş’ın Kurtuluşu Geleneksel Okçuluk Toyuna Adana Damgası

Kahramanmaraş Valiliği ile Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin ortaklaşa düzenlediği “12 Şubat Maraş’ın Kurtuluşu Geleneksel Okçuluk Toyu”na Adana’daki geleneksel okçuluk ekipleri de katılarak çeşitli dereceler elde etti.

Müsabakalara Adana ilinden Adana Geleneksel ve Atlı Okçuluk Spor Kulübü, Kabac Hatun Geleneksel Okçuluk Derneği, ASP Adana Çocuk Evleri Sitesi Geleneksel Okçuluk Takımı, Ramazanoğlu Geleneksel Okçuluk Derneği, Arif Nihat Asya Anadolu Lisesi Geleneksel Okçuluk Takımı, Pozantı ilçesinden Dokuz Tuğ Geleneksel Türk Okçuluğu Spor Kulübü, Şehit Zafer Sabancı Anadolu Lisesi Geleneksel Okçuluk Takımı ve Türkan-İrfan Akün Anadolu Lisesi Geleneksel Okçuluk Takımı katıldı. Türkiye’nin 15 ilinden 300 sporcunun katıldığı etkinliklere Adana ilini toplam 50 sporcu temsil etti.

Gerçekleştirilen müsabakalar sonucunda Adana ekipleri 4 kupa ile evlerine dönerken, Dokuz Tuğ Türk Okçuluğu Spor Kulübünden Büşra Durmuş Yetişkin Bayanlar kategorisinde 3’üncü olurken Kabac Hatun Geleneksel Okçuluk Derneğinden Emel Özdeş Yetişkin Bayanlar kategorisinde 4’üncü oldu. Yine Kabac Hatun Geleneksel Okçuluk Derneğinden İrem Su Güler Genç Bayanlar Kategorisinde 2’nci, Arif Nihat Asya Anadolu Lisesi Geleneksel Okçuluk Takımından Gülay Yılmaz 3’üncü ve Kabac Hatun Geleneksel Okçuluk Derneğinden Elif Nur Öcal Balalar (Minikler) kategorisinde ise 3’üncü oldu.

Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Adana İl Temsilcisi ve Adana Geleneksel ve Atlı Okçuluk Spor Kulübü Başkanı Erhan Uzman “Adana’dan 50 sporcuyla katıldığımız bu müsabakalarda 4 kupa ile evlerimize dönüyoruz. Başarılarımız gözle görünür derece iyi durumda. Müsabakalara giderken araç tahsis eden, maddi ve manevi desteklerini bizlerden esirgemeyen Adana Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Hüseyin Sözlü ve Pozantı Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Çay’a teşekkür ederiz. Ayrıca spor ve kültür dostu olarak bizlere destek veren Pozantı Kaymakamımız Sayın Muammer Sarıdoğan ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Hüdaverdi Yıldız’a desteklerinden dolayı özel teşekkürlerimizi sunarız, bu destek ve motivasyon ile Adana’mıza kupalar ve dereceler kazandırmaya devam edeceğiz.” dedi.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*