HAL BİNASI YIKILACAK MI? YOKSA GÜÇLENDİRME Mİ YAPILACAK?

Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen deprem, ilçemiz Pozantı’da da panik havası yarattı. Özellikle Pozantı Belediyesine ait hal binasında bulunan esnaflar bu durumdan oldukça tedirgin ve mustarip olduğunu dile getirdiler.

Belediyeye ait hal binasında kiracı olarak bulunan 10 esnaf, Esnaf Odası Başkanı Yunus Aytekin önderliğinde Belediye Başkanı Mustafa Çay ile önemli bir toplantı gerçekleştirdiler.

BAKANLIKTAN RESMİ YAZI GELDİ

Toplantıda konuşma yapan Belediye Başkanı Mustafa Çay, Çevre ve Şehircilik Bakanlığından gelen belediyeye ait binaların durumu hakkında istenen bilgi gereği belediye binası, hal binası, pasaj binası, Akçatekir Belediye ek binası, Hüma Hatun Kına Evi ve Atatürk Kültür Merkezinden gerek örnekler alınıp gerekse fotoğraflar çekilerek resmi yazıya cevap verdik diyerek ilerleyen dönemlerde Çevre ve Şehircilik Bakanlığından gelecek ekibin yapacağı incelemeler sonucunda hal binasının ne olacağı ortaya çıkacak dedi.

BEN ESNAFIMDAN YANAYIM

Her zaman esnafından yana olduğunu dile getiren Başkan Mustafa Çay, “Şuan OHAL var ve farklı bir durumun içerisindeyiz. Ben siz esnaflardan yanayım. Çevre ve Şehircilik Bakanlığından ilerleyen günlerde yetkili kişiler gelip karot örneği alacaklar ve inceleme yapacaklar. İnceleme sonucunda YIKILACAK kararı çıkar ise yapacak hiçbir şey yok. Fakat GÜÇLENDİRME yapılırsa sorun olmaz kararı çıkar ise de oturur tekrar bir araya geliriz ve gerekli güçlendirmeyi yaparız.” Dedi.

YIKILMASI TARAFTARIYIM

Başkan Mustafa Çay, “Yıllar önce yapılmış ve artık eskimiş bir yapı olan hal binasının yıkılıp yerine otoparkı olan modern bir iş hanı yapılması taraftarıyım aslında. Bunu söylerken de belediyenin yeni bir bina yapma gücü yok. Eğer öyle bir şey olursa da ihaleye çıkar. Alan firma ile anlaşma yapılır belediyeye kaç adet işyeri düşüyor ise söz veriyorum ben ilk önce şuan hali hazırda hal binasında kiracı olan kişilere vermek isterim.” Dedi.

BELEDİYE ALTERNAF BİR YER GÖSTERMESİ GEREKİYOR

Başkan Mustafa Çay’ın açıklamaları sonrasında hal binası esnafı ve esnaf başkanı olarak bir konuşma yapan Yunus Aytekin, “Biz yıllardır hal binası kiracısıyız haliyle şu durumda da oldukça tedirginiz. Ha deyince hemen işyerlerimizden çıkma gibi bir durumumuz yok. Zaten Pozantı’da kiralanacak çok fazla dükkân da yok. Hal binasının güçlendirme ve tadilat yapıldığında bir sorun olmayacağı kanaatindeyim. Biz de daha modern ve güzel bir yerde iş yapmak isteriz elbette ama dediğim gibi Pozantı küçük bir yer ve kiralanacak dükkân yok. Hal binasında şuan 14 ayrı kurum ve iş yeri ticari faaliyet sürdürüyor. Diyelim ki korkulan oldu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının yaptığı inceleme sonrası yıkım kararı alındı. İşte o saatten sonra hal binasının yıkılıp tekrar yenisi yapılana kadar bize alternatif bir yer sunmanız gerekiyor.” Dedi.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*