İncirlikspor’un, lidere gücü yetmedi: 0-3

Adana Süper Amatör Lig A Grubu’nda küme düşme potasından çıkmaya çalışan İncirlikspor’un, lider Pozantı Belediyespor’a gücü yetmedi.

 

İncirlik Hurşit Karslı Stadı’nda oynanan maçın golleri ilk yarıda geldi. Karşılaşmanın orta hakemliğini Tufan Gönoğlu, yardımcılıklarını ise Kadir Hazal ve Murat Uzun yaptı. Hüseyin Demir ise maçta gözlemci olarak görev aldı.

 

İncirlikspor maça Gökhan, Şahin, Sinan, Kenan, Kadir, Özgür, Mustafa, Mehmet, Arda, Ramazan ve Recep ilk 11’i ile çıktı. Yedek kulübesinde ise Can, Salih, Ali, Nuh, Ahmet, Erdal yer aldı.

 

Pozantı Belediyespor ise Duran, Mert, Tahsin, Kerem, Şerafettin, Mehmet Öner, Mehmet Erol, Ramazan, İbrahim, Berat ve Can ilk 11’i ile karşılaşmaya çıktı.  Yedek kulübesinde ise Süleyman, Samet, Nuri, Mehmet Emin, Hakan, Serhat, Burak ve Rezan yer aldı.

 

Geçen hafta Pozantı’da oynanan Yapı Meslekspor maçında sağ el tarak kemiği kırılan Davut bu maçta görev yapamadı. Sakatlanan Davut’un üç hafta takımdan ayrı kalacağı öğrenildi.

 

GOLLER İLK YARIDA GELDİ

İlk 10 dakikası İncirlikspor’un üstünlüğünde geçen maçta ilk tehlikeli atak Pozantı Belediyespor’dan geldi. 17. Dakikada kornerden gelen topa Tahsin kafayı vurdu, ancak direğin yanından dışarı çıktı.

  1. dakikada Tahsin bu kez soldan gelen topa kafayı vurdu. Top, üst direkten geri döndü
  2. dakikada Şerafettin’in sağ kanattan ortasını iyi değerlendiren Can güzel vurdu. Top yan direğin yanından dışarı çıktı.
  3. dakikada ceza sahası önünde Şerafettin düşürülünce Orta Hakem Tufan Gönoğlu serbest vuruşu verdi. Atışı yapan Kerem, çok sert bir vuruşla topu kaleye gönderse de, kaleci Gökhan o güzellikte uzanarak dışarı attı.

Herkes maçın ilk yarısının 0-0 biteceğini beklerken, goller arka arkaya geldi. 40. Dakikada soldan kullanılan korner atışından gelen topa Can kafa ile güzel vurarak ağlara gönderdi: 0-1.

Can, golden sonra tel örgüler dışında karşılaşmayı izleyen Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay’a koşarak gol sevincini paylaştı.

Pozantı Belediyespor, ikinci golü 43. Dakikada buldu. Bu dakikada Can bu kez ikinci bölgenin bitiminde aldığı topla birlikte ceza sahası içine kadar girerek sağ ayağı ile sert vurdu. Kaleci, uzandı ancak top filelere gitti: 0-2.

  1. dakikada, bu kez İncirlikspor rakip kaleyi yokladı. Recep sağdan ceza sahası yan çizgisine kadar indi. İki Pozantı Belediyesporlu defans oyuncusunu da geçerek topu Ramazan’a gönderdi. Ramazan sert vurdu, ancak kaleci Duran uzandı ve topa sahip oldu.
  2. dakikada maçın skorunu belirleyen gol geldi. Bu dakikada İbrahim Ethem Sofuoğlu, ceza sahası sol köşeden sert vurarak kaleci Gökhan’ın sağından topu filelere gönderdi: 0-3. Golden sonra sakatlanan Davut’un 10 numaralı formasını yedek kulübesinden alan Can havaya kaldırarak saha kenarında bekleyen arkadaşına moral verdi.

 

İlk yarı bu skorla sona erdi

  1. dakikada İncirlikspor’dan Recep soldan altı pasa kadar indi. Kaleci ile karşı karşıya kaldığı anda yan hakem Murat Uzun ofsayt bayrağını kaldırınca bu pozisyonu değerlendiremedi.
  2. dakikada oyuna ikinci yarıda giren Ahmet, ceza sahası yayına kadar indi. Sert vurdu, ancak top yandan dışarı çıktı.
  3. dakikada Pozantı Belediyespor’dan Mehmet Öner’in sağ kanattan topu Berat’a gönderdi. Berat, gelişine sağ ayağı ile vurdu. Top dışarı çıktı.
  4. dakikada İncirlikspor’dan Recep, ceza sahası ön çizgide topla buluştu. Sert vurdu, ancak top üst direkten geri döndü.

Karşılaşmanın kalan dakikalarında başka gol olmayınca maç ilk yarıda atılan gollerle 3-0 Pozantı Belediyespor’un lehine sonuçlandı.

 

Bu sonuca göre Pozantı Belediyespor puanını 23’e çıkararak liderliğini korudu. İncirlikspor ise 4 puanda kaldı. Pozantı Belediyespor haftaya Dağlıoğluspor deplasmanına gidecek. İncirlikspor ise Karşıyakaspor ile oynayacak.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*