KAMIŞLI’DA ÇİĞKÖFTELİ HALK GÜNÜ

Pozantı ilçesine bağlı Kamışlı Mahallesi esnaflarından Mahmut Delibaş, her yıl düzenli hale getirdiği çiğ köfteli halk gününü bu yıl da yaptı.

Kahvehane işletmeciliği yapan Kamışlı Mahallesi esnaflarından Mahmut Delibaş bundan 4 yıl önce kendi işlettiği kahvehanesinde çiğköfte yaptırarak mahalleli ve esnaf arkadaşlarına ikram etti. O gün bugündür de her yıl bunu düzenli olarak yapıyor.

Çarşamba günü 4.sü düzenlenen çiğ köfteli halk günü yine Delibaş’ın işlettiği kahvehane dükkânında yapıldı. Esnaf ve vatandaşların katıldığı halk gününe Pozantı Belediye Başkanı Mahmut Sami Baysal’da davet edildi. Başka bir esnafın yaptığı çiğ köfteler afiyetle yenilirken, hal gününe katılan tüm esnaf ve vatandaşları vefat etmiş akrabaları başta olmak üzere Pozantılı Şehitlerimize de dualar edildi.

Birlik ve beraberliği bir arada tutmanın önemli olduğuna değinen esnaf Mahmut Delibaş; 4 yıl önce birkaç arkadaşla çiğköfte yaptırdık ve yedik. Öyle ki o zaman kahvehaneye gelen bütün arkadaşlar tattı. Bizde geleneksel hale getirerek her sene bu şekilde bir toplantı ayarlayıp bir araya geliyoruz. Çünkü yaz günü olsa herkes dışarda olur gece yarısına kadar yolda sokakta esnaf arkadaşlarının yanında olur ama kış geldiği zaman öyle olmuyor akşam beşten sonra soğuktan herkes evine çekiliyor. Bu şekilde bir araya gelip hasbihal ediyoruz, meşe közünde pişirdiğimiz çaylardan içiyoruz dedi.

Pozantı Belediye Başkanı Mahmut Sami Baysal ise katıldığı bu çiğ köfteli halk gününde vatandaşıyla hasbihal etti. Kamışlı mahallesine yapılan yatırımlardan ve yapılacak olan hali hazırda bekleyen projelerden bahsetti.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*