KAYMAKAM TENGİR TÜRKÇE ÖĞRETTİ

Pozantı Kaymakamı Taner Tengir ilçe genelinde kurum ve kuruluşlara yaptığı ziyaretleri sürüyor.

İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünün 5 Nisan’da ilçemizde bulunan Suriyeli sığınmacılar için açmış olduğu Türkçe Seviye A1 kursu açtı. Açılışa Kaymakam Taner Tengir ve İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Bayar’da katıldı.

Kaymakam Tengir, açılan Türkçe Seviye A1 kursunda çalışmalar ile ilgili bilgi aldı.

Halk Eğitimi Merkezi Müdürü İbrahim Taytaş, açılan Türkçe kursu hakkında şu açıklamayı yaptı;

“İlçe Kaymakamımız Sayın Taner Tengir’in talimatıyla, kursu açabilmek için öncelikle ilçe genelinde geniş çaplı bir alan taraması yaptık. Suriyeli ailelerin evlerinin tek tek ziyaret edilerek kursa katılmaları yönünde bilgilendirme yaptık. Türkçe öğrenmek isteyen toplam 30 kursiyerlerimizin her türlü kitap ve kırtasiye malzemelerini temin ederek, Türkçe dilimizi en iyi şekilde öğrenmeleri ve ülkemize entegrasyonları yönündeki eğitimlerimizi sürdürüyoruz.” Dedi.

Kaymakam Taner Tengir daha sonra kursiyerlerin taleplerini dinledi. Edilen taleplerin en kısa sürede yerine getirileceğini belirten Kaymakam Tengir, söz konusu kursun ülkelerindeki savaş nedeniyle ülkemize sığınan Suriyeli aileler için çok önemli olduğunu, kursa katılımın yoğunluğundan ve verilen eğitimden duyduğu memnuniyeti belirtti.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*