KAYMAKAM TENGİR’E VEDA YEMEĞİ

Giresun’un Şebinkarahisar ilçe kaymakamlığına tayini çıkan Kaymakam Taner Tengir, için veda yemeği düzenlendi.

Kaymakam Taner Tengir için salı günü Tünel Restorantta düzenlenen veda yemeğine; Belediye Başkanı Mustafa Çay, İlçe Jandarma Komutan Vekili İsmail Deniz, İlçe Emniyet Müdürü Fatih Uyguralp, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüdaverdi Yıldız, kurum müdürleri, daire amirleri ve mahalle muhtarları katıldı.

Yemek öncesi Belediye Başkanı Mustafa Çay ve Kaymakam Taner Tengir bir konuşma yaptı.

Belediye Başkanı Mustafa Çay konuşmasında şunları söyledi;

“Ben 9 yıldır belediye başkanıyım daha önce kendim de bir bürokrattım ve bu süre içerisinde değişik dönemlerde farklı kaymakamlarla görev yaptık. Kimisine hoş geldin, kimisine güle güle dedik. Benim için talihsiz bir dönemden sonra çok kısa bir süre çalışma imkânı bulduğum, kendisini tanımaktan Ereğli’li olması hasebiyle hemşerilik duygularından son derece memnundum. Gerçekten bir devlet vakarına yakışır bir duruş sergiledi. Benim zor geçirdiğim dönemlerde benden uzak durdu. Farklı algılamalar varsa bunun bilinmesi için söylüyorum. O gün uzak durması devletin duruşuydu. Ben saygı duydum ama göreve döndüğüm andan itibaren devletin bana ortaya koyduğu saygınlığa o da saygıyla yaklaşarak devletin iç işleri bakanının imzasına valiliğin görüşüne uygun hareket ederek bana karşı hiçbir cepheli duruş sergilemedi. Ben bu süre içerisinde hem gözlemlediğim süre içerisinde Pozantı’da insanlarla, halkımızla kurduğu iletişime bakarak hem benim göreve döndüğüm süreden sonra hizmet paylaşımıyla Pozantı’ya ne yapabilirizi ortaya koyma adına duruşundan dolayı hem şahsım adına hem de halkım adına özel bir teşekkür olarak görüyorum. Şunu tekrar söylüyorum ben de bir siyasi makamı ya da partiyi temsil ediyorum. Devletin, halkın seçtiği insan herkesin belediye başkanıdır. Kaymakamlarda devletin kaymakamıdır ve devleti temsil ederler. Buraların ikisi de asla ve asla hizmet döneminde siyasi yerler değildir. Siyasi polemiklere ya da siyasi yaklaşımlara kurban ederek bu ilçenin artık bu tip yaklaşımlardan vazgeçmesi lazım. Pozantı dedikodularıyla her kaymakamı uğurlamasından ben üzüntü duyuyorum. Bunu kaymakamımın şahsında söylemiyorum. Daha önce de yaşadığımız için söylüyorum. Ama biz bize hizmet etmiş bize katkı koymuş insanları şerefle, şanla, güler yüzle ve saygıyla uğurlamayı becerebilmemiz lazım. Kaymakamımızın Allah yolunu açık etsin, Şebinkarahisar’a hayırlı olsun. Biz Taner Tengir kaymakamımızdan son derece de memnunduk.” Dedi.

Belediye Başkanı Mustafa Çay, yaptığı konuşmanın ardından Kaymakam Taner Tengir’e şık bir kol saati ve makam odasında çekinmiş olduğu bir fotoğrafı sac levha üzerine plaket şeklinde hediye etti.

Başkan Çay’ın ardından Kaymakam Taner Tengir’de kısa bir konuşma yaptı. Kaymakam Tengir şunları söyledi;

“Veda konuşmalarını pek beceremem ama vedalar hep buruk olur. Vedanın sevinci ya da güzeli olmaz. 21 ay burada görev yaptım. 21 ay boyunca bu toprakların çocuğu olarak elimden gelen gayreti göstermeye çalıştım. Bir vatandaşımız geldiğinde bu benim işim değil arkadaş buna ben bakmıyorum demedim. Başarılıyım ya da değilim o ayrı bir mevzu ama biz kalbimizi de, gönlümüzü de, makamımızı da insanlara açtık. O partili bu partili demeden açtık. Her kesle bir arkadaşlık kurduk.  Yeri geldi daire amirlerimizle tartıştık yeri geldi ağabey kardeş olduk ama güzel eserler bırakma gayreti içinde olduk. Tabi ki de devlette süreklilik esastır. Birisi gelir diğeri gider bunlar mesele değil! Benim tek bir amacım vardı. Yıllar sonra Pozantı’ya uğradığımda bir çayını içeceğim arkadaşlarımın ahbaplarımın olması bana hakikaten mutluluk verir. Kaymakamlar valiler gelir geçer, siyasiler gelir geçer, muhtarlık biter ama ağabeylik başlar. Bu böyle gider. Hatalarımız var mıdır?  Vardır elbet ama Pozantı için uğraştık. Yaptığımız ettiğimiz belli, şaibesiz bir ilçe bırakıyorum. Tüm sevincim bu. Sütten ağzı yanıp yoğurdu üfleyerek yiyen bir kaymakamım. Her şeyimiz net. Bunu gönül rahatlıyorum.” Dedi.

 

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*