LEZZET YOLCULUĞU’NUN BU HAFTAKİ ADRESİ POZANTI OLDU

Show TV’de Lezzet Yolculuğu adlı Anadolu’nun çeşitli yörelerindeki damak tatlarını ekranlara taşıyan Turgay Başyayla, Pozantı’da çeşitli çekimler yaptı.

Çarşamba günü ilçemize gelen Lezzet Yolculuğu ekibi, çileği ve ballarıyla neredeyse dünyaca üne sahip olan Karakışlakçı Mahallesinde çekimlerine başladı. Çekimler sırasında meşhur çileğimiz reçele dönüştü. Kaymakamlık desteğiyle mantar yetiştiriciliği işine girip organik yetişen mahsullerini toplayan Gülsüm Eroğlu’nun mantarları sıcak ateşte sevgi ve dostlukla pişti. Sıkma ve böreklerin yapıldığı lezzet çekimleri sırasında Pozantı’mızın yetiştirdiği ses sanatçılarından Pozantılı Cumali’de söylediği türkülerle çekimlere renk kattı.

Karakışlakçı mahallesinde gerçekleştirilen çekimlere ise; Karakışlakçı Mahalle Muhtarı Harun Yetkin, Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Büşra Durmuş, Muhtarlar Derneği Başkanı Mehmet Bölge ve vatandaşlar katıldı.

Lezzet Yolculuğu programının ilçemize gelip yöresel lezzetlerimizi tanıtmasına büyük öncülük eden Karakışlakçı Mahalle Muhtarı Harun Yetkin duygu ve düşüncelerini şu cümlelerle anlattı;

“Lezzet yolculuğu adlı programın çekimlerini yaptık Rabbime şükürler olsun. Bundan da alnımızın akıyla çıktık. Çekimleri yapan Show TV’den Turgay Başyayla’ya ve ekibine, hiçbir fedakârlıktan kaçmadan özveriyle çalışan fedakâr kadınlarımıza, köylülerime, uzaktan ve yakından gelen değerli misafirlerimize, çok değerli Muhtar arkadaşlarıma, Ak Parti Kadın Kolları Büşra Durmuş başkanıma çok ama çok teşekkür ediyorum.” Dedi.

Çekimlerin devamı daha sonra Çukurova’yı İç Anadolu’ya bağlayan ve önemli bir konumda bulunan turistik mekân olan Şekerpınarı Dinlenme Tesislerinde gerçekleştirildi. Burada yapılan çekimlerde fırında testi kavurması yapıldı.

Çekimler arasında Ak Parti İlçe Başkanı Yusuf Arısoy’la zaman zaman hasbıhal eden Turgay Başyayla Pozantı’nın muazzam güzelliklere sahip olduğunu dile getirdi. En son 8 yıl kadar önce Pozantı’ya gelip başka bir kanala çekim yaptığını söyleyen Turgay Başyayla, bu gelişinde ilçenin daha önemli yerlerini gezerek havasına ve doğasına tutkulu kaldığını belirtti.

Çekimler sırasından drone ile havadan görüntülenen şekerpınarının üzerinden süzülen dağlar da geyiklerin gezmesi güzel görüntülere sahne oldu. Yapılan çekimler ilerleyen haftalarda Show tv de yayınlanacak.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*