LİSELİ ÖĞRENCİLERİN MESLEKİ TANITIM GEZİLERİ SONA ERDİ

Pozantı Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri kurum ve kuruluşlara düzenledikleri mesleki tanıtım günleri sona erdi.

Okul müdürlüğünce hazırlanan proje kapsamında 12. Sınıf öğrencileri her ay bir kamu kurum ve kuruluşlarını ziyaret ederek meslekleri yerinde tanıyor, çalışanlardan bilgi ediniyor ve yerinde incelemelerde bulunuyorlardı. Okul Müdürü Cumali Özçelik önderliğinde proje kapsamında Kaymakamlık, Adliye, Belediye gibi kamu yerlerine ziyaret düzenleyen öğrenciler son olarak İlçe Jandarma Komutanlığına ve İlçe Emniyet Müdürlüğüne mesleki tanıtım ziyareti düzenledi.

Öğrenciler, İlçe Jandarma Komutanlığında vatani görevini yerine getiren Mehmetçiklerin yaptığı görevleri, yükümlülüklerini ve ortaya koyulan disiplini bizzat yerinde gözlemlerken, İlçe Emniyet Müdürlüğünde ise 155 Haber Merkezine gelen ihbarların değerlendirilmesi, gözaltına alınan ya da ifadesine başvurulan kişilerin izlemesi gereken yolu görerek incelemelerde bulundular. Yapılan incelemelerde öğrencilerin kimi fotoğraf çekerken kimi de ellerindeki not defterlerine not aldılar.

İlçe Emniyet Müdürü Fatih Uyguralp, bu yıl 173. Yıl kutlamalarını gerçekleştirecekleri Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun halk için önemine vurgu yaparken müdürlüğe düzenledikleri mesleki tanıtımı için öğrencilere teşekkür etti. Yaklaşık 30 öğrencinin bulunduğu tanıtım gezisinde birçok öğrencinin vatanı korumakla ilgili görevleri tercih edecekleri İlçe Emniyet Müdürü Fatih Uyguralp ve İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Mehmet Durmuş’u oldukça mutlu etti.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*