Mecliste Yer Alacak Adana milletvekilleri Belli Oldu

  1. Dönem Milletvekili Genel Seçimi’nin kesin olmayan sonuçlarına göre yeni dönemde TBMM’de yer alacak olan 15 Adana milletvekili belli oldu.

 

Pazar günü yapılan Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği genel seçimlerinde Cumhur İttifakı, rakibi olan Millet İttifakı’na büyük fark atarak mecliste çoğunluğu sağladı.

 

Adana’nın toplam 15 milletvekilinin 5’ini AK Parti, 5 tanesini de CHP çıkarırken MHP ve İYİ Parti 2’şer milletvekili çıkardı. Yeşil Sol Parti ise 1 milletvekili çıkarabildi.

 

4 bin 773 sandıkta 1 milyon 275 bin 217 kişinin oy kullandığı Adana’da, mecliste söz sahibi olacak 15 milletvekili belli oldu. Bir önceki seçime göre CHP milletvekili sayısını 1 artırırken, AK Parti, MHP ve İYİ Parti ise milletvekili sayılarını korumuş oldular. HDP ise Yeşil Sol Parti olarak girdiği seçimde 1 milletvekilliğini kaybetmiş oldu.

 

İYİ Parti’den Adana Milletvekili adayı gösterilen Alparslan Türkeş’in kızı Ayyüce Türkeş milletvekili seçildi. M.Ali Bilici’nin oğlu Bilal Bilici’de TBMM’ye giren milletvekili oldu.

 

MHP’den önceki dönem milletvekili olan Muharrem Varlı ile Ayşe Ersoy yeniden meclise girmeyi başardı.

 

Buna göre partilere göre milletvekili dağılımı şöyle oldu:

AK PARTİ: Ömer Çelik, Ahmet Zenbilci, Sunay Karamık, Abdullah Doğru, Faruk Aytek

CHP: Orhan Sümer, Müzeyyen Şevkin, Burhanettin Bulut, Sadullah Kısacık, Ayhan Barut

MHP: Muharrem Varlı, Ayşe Sibel Ersoy

İYİ PARTİ: Ayyüce Türkeş Taş, Bilal Bilici

YEŞİL SOL PARTİ: Tülay Hatimoğulları Oruç

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*