SEÇİM SONUÇLARI BELLİ OLDU. POZANTILI ERDOĞAN VE AK PARTİ DEDİ

SEÇİM SONUÇLARI BELLİ OLDU. POZANTILI ERDOĞAN VE AK PARTİ DEDİ

14 Mayıs 2023 Pazar günü Türkiye genelinde yapılan Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekilliği seçimleri belli olurken ilçemiz Pozantı’da sandıktan Erdoğan ve Ak Parti galip çıktı.

 

Sabah saat 08.00’de başlayan oy kullanma işlemine Pozantılılar oldukça ilgi göstererek sandıkların yolunu tuttu. Sabahın erken saatlerinde başlayan oy kullanım işlemine Pozantılı %97 oranında cevap verdi. 15 bin 318 toplam seçmen bulunan Pozantı ilçesinde 13 bin 683 kişi sandığa giderek oy kullandı.

 

SİYASİLERDEN SANDIK ZİYARETİ

Pozantılı siyasetçiler sabahın erken saatlerinden itibaren sandıkları gezerek hem kontrol ettiler hem de oy kullanan seçmenlere teşekkür ettiler. Cumhur İttifakı üyelerinden Ak Parti İlçe Başkanı Necati Şen ve MHP İlçe Başkanı Şeref Dinç akşama kadar birlikte hareket ederek birlik ve beraberliklerini gösterdiler.

 

Belediye Başkanı Mustafa Çay ise tek başına 21 mahalledeki toplam 52 sandığı ziyaret ederek vatandaşlarla sohbet etti. Sandık Başkanları ve müşahitlere kolaylıklar diledi.

 

OY SONUÇLARI BELLİ OLDU

Saat 17.00’yi göstermesiyle birlikte sandıklar kapandıktan sonra oy sayım işlemine geçildi. Açılan sandıktaki oylar tek tek sayılarak sonuçlarda yavaş yavaş ortaya çıktı. Gecenin geç saatine kadar sandıklar sayılıp İlçe Seçim Müdürlüğünde YSK sistemine geçildikten sonra Pozantı oy sonuçları belli olmuş oldu.

 

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ

Anadolu Ajansı Pozantı temsilcisi ve Seçim görevlisi Onur Can Bulat’ın aldığı resmi tutanak verilerine göre; Cumhurbaşkanlığı seçiminde Recep Tayyip Erdoğan’a 7 bin 844 oy, Kemal Kılıçdaroğlu’na 4 bin 728 oy, Sinan Oğan’a 743 oy ve Muharrem İnce’ye 53 oy çıktı.

 

MİLLETVEKİLİ SEÇİMİ

Öte yandan Milletvekili seçimlerine ise Ak Parti’ye 5 bin 283 oy, Cumhuriyet Halk Partisi’ne 3 bin 169 oy, Milliyetçi Hareket Partisi’ne 2 bin 234 oy çıkarken İyi Parti’ye ise Bin 498 oy çıktı.

 

OY ORANLARI

Alınan oylara göre Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde; Pozantı’da Recep Tayyip Erdoğan %58.68 oy oranı, Kemal Kılıçdaroğlu %35.37 oy oranı, Sinan Oğan %5.56 oy oranı ve Muharrem İnce %0.4 oy oranı almış oldu.

 

Yine alınan oylara göre Milletvekili seçimlerinde; Ak Parti 39.67 oy oranı, Cumhuriyet Halk Partisi %23.8 oy oranı, Milliyetçi Hareket Partisi %16.78 oy oranı, İyi Parti %11.25 oy oranı, Zafer Partisi %2.11 oy oranı ve Saadet Partisi ise %2.03 oy oranı aldığı görüldü.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*