“Memur-Sen’e Davet, Tercih Evet.

Memur-Sen Adana İl Temsilciliği merkezde yaptığı programların yanı sıra referanduma kadar belli aralıklarla 11 ilçede düzenleyeceğini bildirdiği “15 Temmuz’un Nöbetçisi 16 Nisan’ın ’Evet’çisiyiz” adlı programlarının startını Pozantı’dan verdi.

Memur-Sen Konfederasyonu’na bağlı sendika şube başkanları ile yönetim kurulu üyeleri, Pozantı Belediye Başkanı Sami Baysal, AK Parti Pozantı İlçe Başkanı Yusuf Arısoy, MHP Pozantı İlçe Başkanı Durmuş Taşpınar, Memur-Sen Konfederasyonu’na bağlı sendika üyelerin ve halkın yoğun ilgi ve katılımıyla gerçekleştirilen programın açılış konuşması Memur-Sen Pozantı İlçe Başkanı Hakkı Soner Eynallı tarafından yapıldı.

Eynallı yaptığı kısa konuşmasında toplantıya gelen katılımcılara hoş geldiniz dedikten sonra sendikamızın her zaman milletin yanında olduğunu millet neredeyse sendika da her zaman orada olacağını dedi ve sözü diğer katılımcılara bıraktı.

Toplantı da selamlama için söz verilen ve kısa bir konuşma yapan Ak Parti Pozantı İlçe Başkanı Yusuf Arısoy ise şu cümlelere yer verdi;

“Yaşadığımız günler mücadelemizin en fazla olması gerektiği artık siyasi tabloları bir tarafa bırakıp tek devlet tek devlet tek millet tek vatan için bir arada olmamız gereken bir dönem. Bu anlamda katkı koyup bu toplantıya katıldığınız için tepinize tekrar tekrar teşekkür ederim. Kendi teşkilatımız adına bizim çalışmalarımız çok yoğun bir şekilde programlarımız, ev toplantılarımız, köy ziyaretleriyle çok yoğun bir şekilde devam ediyor. Gittiğimiz yerlerde konuşma imkânı ve zamanımız biraz daha fazla olduğu için anayasa değişikliği için maddelerin hepsini tek tek anlatma ve vatandaşı aydınlatma gibi bir imkânımız oluyor. Bugün belki bu konulara giremeyiz ama çok iyi biliyoruz ki 16 Nisan hepimiz için çok büyük bir zafer olacak. 16 Nisan’dan sonrada Türkiye’nin birkaç yıl içerizinde daha da büyümesi hepimizin verdiği ortak karar sayesinde olacaktır.” Dedi.

Ak Parti İlçe Başkanı Yusuf Arısoy’dan sonra söz verilerek konuşan MHP İlçe Başkanı Durmuş Taşpınar ise şunları söyledi;

“Biz Pozantı Milliyetçi Hareket Partisi olarak Liderimiz Devlet Bahçeli’ye, ön görüsüne, devlet adamlığına, dürüstlüğüne inanıyor, güveniyor ve Devlet Bahçeli’nin dediği gibi Memleket için Evet, Vatan için Evet, Türkiye’nin İstikbali için Evet diyoruz. Türkiye’nin bekası için, geleceği için hep beraber güç birliğiyle çalışarak 16 Nisan’da inşallah başarıya ulaşacağız diyoruz.”dedi.

Yoğun ilginin olduğu programda konuşan İl Başkanı Mehmet Sezer, “Dünyada söz sahibi olmaya devam etmek istiyorsak, mazlumların umudunu büyütmek, mağdurların yanında safımızı tutmak istiyorsak, yeniden büyük Türkiye idealini gerçekleştirmek zorundayız. Biz, bunun için ‘Evet’ diyeceğiz” dedi.

Siyasi parti temsilcilerinin selamlama konuşmalarının ardından, programın ev sahipliğini yapan Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen İl Başkanı Mehmet Sezer, 3 gün önce Çanakkale şehitlerini andıklarını hatırlatarak, şöyle devam etti:

“Bize diyorlar ki ’Halep’te ne işiniz var?’ 102 yıl önce 6 bin Halepli Çanakkale’de şehit oldu. Soruyorum sizlere Halepli kardeşlerimizin ne işleri vardı? 15 Temmuz’da işgalcilere ülkemizi halkımız olarak teslim etmedik. Çanakkale ruhunu 15 Temmuz gecesi tüm dünya gördü. Bu noktada 80 milyon halkımıza teşekkür ediyorum. Bizler Memur-Sen olarak öncülük yaptık. O gün itibariyle Adana’da 25 bin, Türkiye’de 1 milyon üyemizle alanlara inerek bir sinerji oluşturduk. Durduğumuz yer halkın yanıdır. 15 Temmuz gecesi nasıl ki halkımızla ülkemizi işgalcilere teslim etmediysek, 16 Nisan’da da bunun finalini gerçekleştireceğiz” dedi.

Başkan Sezer, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne ilişkin de şunları söyledi:

“15 Temmuz’un Nöbetçisi 16 Nisan’ın Evet’çisi olan Memur-Sen olarak 16 Nisan’da tüm halkımızı ’Evet’ demek için davet ediyoruz. ’Hayır’ demek PKK’lı olmak demek değildir ama PKK’yı sevindirmektir. ’Hayır’ demek, FETÖ’ye bayram ettirmek demektir. ’Hayır’ demek, Hollanda’nın küstahça tavrını ’iyi ki yaptın’ diyerek mükafatlandırmak demektir. Memur-Sen İl Başkanlığı olarak tüm ilçelerimizde ’15 Temmuz’un Nöbetçisi 16 Nisan’ın Evet’ çisiyiz’ adlı programlarımızı yapmaya devam edeceğiz.”

Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen İl Başkanı Mehmet Sezer’in “Memur-Sen’e Davet, Tercih Evet. Hedef 1 milyon 111 bin 111 Üye” ifadeleriyle sözlerini tamamlamasının ardından program sona erdi.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*