ÖĞRENCİLERDEN ALKIŞLANACAK DAVRANIŞ

Pozantı Şehit Zafer Sabancı Anadolu Lisesi Öğrencileri, kendi aralarında düzenledikleri kermeste topladıkları parayla Aşçıbekirli İlkokulu’nda okuyan ihtiyaç sahibi kardeşlerine mont ve ayakkabı hediye ettiler.

Pozantı Şehit Zafer Sabancı Anadolu Lisesi’nde gerçekleşen kermeste, öğrenciler evlerinde aileleri ile beraber hazırlayıp getirdikleri yiyecek ve içecekleri, okulda öğretmen ve öğrenci arkadaşlarına satarak gelir sağladılar. Öğrenciler daha sonra bu parayla kışlık mont ve ayakkabı alarak Aşçıbekirli Mahallesi ilkokuluna ziyarete gittiler.

Okul Müdürü Âdem Yılmaz ve bir grup öğrenci mahalle şehitliğini ziyaret edip Şehit Zafer Sabancı Anadolu Lisesi’ne ismi verilen Şehit Zafer Sabancı ve yeni yapılacak olan İmam Hatip Lisesi’ne ismi verilecek olan Şehit Erhan Konuk’un mezarında Kur’an ı Kerim okuyup dua ettiler.

Anadolu Lisesi öğrencilerinin gerçekleştirdiği mont ve ayakkabı yardımıyla ilgili görüştüğümüz Okul Müdürü Âdem Yılmaz ise şunları söyledi:

”Öğrencilerimizin kendi harçlıklarından biriktirdikleri paralarla böyle manevi değeri yüksek –anlamlı bir etkinlik yapmaları bizleri gururlandırdı. Eğitim dünyamız içerisinde pozitif bilimlerin yanında topluma yararlı bir birey olması hedeflenen öğrencilerimizin manevi değerlerimize sahip çıkma şuurunda yetişmesi, yetiştirilmesi şüphesiz çok önemlidir. Bu etkinliği bu nedenle çok önemsiyorum. Bir başkasını düşünmek kendi zindanımızın kapısını aralamak demektir. Dünya zindanındaki kapımızı öğrencilerimizin iyiliksever davranışları aydınlattı bu kez. Kendi ihtiyacı olduğu halde, öğrencilerimin iyilikte ve yardım etmede birbiriyle yarışması gerçekten mutluluk verici bir duygu.

Öğrencilerimin gönlünde oluşan şefkat ve merhamet hissinin en güzel bir tezahürü olarak ortaya çıkan bu yardım etme duygusu ve kendi imkânını başkalarıyla paylaşabilmek hissi, hatta bunun da ötesinde İSAR tabir olunan ve kendi ihtiyacına rağmen sâhip oldukları imkânlardan vazgeçerek kardeşlerine yardım etme hissi; mensubu olduğumuz milletimizin övünülecek bir hasletidir. Bu şefkat ve merhamet hissi Müslüman -Türk Milletinin kalbinde tarih boyunca hiç sönmeyen bir ateş olarak var olmuştur. İnsanlığımızın bu âlemdeki en kıymetli cevheri merhamettir ki bu yolla bizi Hakk’ın Rızasına ve Vuslatına istikametlendirir. Şanlı tarihimiz şefkat ve merhamet abidesi kahramanların örnekleriyle doludur.

Peygamberimiz A.S :[Sizden biriniz kendisi için istediğini Müslüman kardeşi için de istemedikçe (kâmil manada) iman etmiş olamaz.] Hadis i Şerifinden de ilham alan öğrencilerimizin, Aşçı Bekirli İlkokulu’nda küçük kardeşlerine hediyelerini verdiği anda o köy çocuklarının gözlerindeki sevinç ve mutluluk görülmeye değerdi. Bu güzel etkinlikte emeği geçen tüm öğrencilerime, öğretmenlerime, Aşçıbekirli İlkokulu Müdürü Murat Karacan’a, Aşçıbekirli Muhtarı Bünyamin Ortaköylü’ye katkılarından dolayı teşekkür ederim.” dedi.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*