POZANTI ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ OKUYOR

Pozantı Anadolu İmam Hatip Lisesi, gelenekselleştirmiş olduğu kitap okuma etkinliği için bu sene de erkenden kolları sıvadı.

Üçüncüsü düzenlenecek olan etkinlik için bu sene Milli Eğitim Bakanlığının Yüz Temel Eser listesinden Mevlâna’nın “Mesnevi’den Seçme Hikâyeler” adlı eseri belirlendi. Etkinlik kapsamında 2015-2016 eğitim öğretim yılında Ali Fuad Başgil’in “Gençlerle Baş Başa” ve 2016-2017 eğitim öğretim yılında Şevket Rado’nun “Eşref Saat” isimli kitabı seçilmişti.

Okul idaresi tarafından temin edilen 270 kitap, 27 Ekim 2017 Cuma günü düzenlenen törenle öğrencilere dağıtıldı. Ayrıca bu sene bir farklılık yapan okul idaresi, kitap okuma konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla aynı gün Zafer mahallesi içerisinde bulunan Botanik Park’ta bir saatlik okuma etkinliği düzenledi. Yapılan bu etkinliklere İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüdaverdi Yıldız, Milli Eğitim Şube Müdürü Ramazan Çakmak ve Atatürk İlkokulu Müdürü Fatih Murat Duman’da katıldı.

Etkinlik sonunda öğrencilere kısa bir konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüdaverdi Yıldız:

“Yapılan bu güzel etkinlikle okuma konusundaki farkındalık daha da artacaktır. Bu sebeple okul idaresini ve öğrencilerimi tebrik ederim.” diyerek memnuniyetini belirtti. Okul Müdürü Cumali Özçelik etkinliğe katılan misafirlere ve öğrencilere teşekkür etti. “BİTMEYEN PROJE” sloganıyla başlayan bu ve buna benzer etkinliklerin devamının sağlanacağını vurguladı.

Bu kapsamda okul bünyesindeki tüm öğrenciler kendilerine verilen süre içinde kitabı okuyacaklar ve 17 Kasım 2017 Cuma günü yapılacak olan sınava katılacaklar. Sınav sonunda dereceye giren öğrenciler okul idaresi tarafından çeşitli ödüllerle ödüllendirilecek.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*