ULU ÖNDER ATATÜRK’Ü ANDIK

Cumhuriyetimizin Kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 79. Ölüm yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi ilçemiz Pozantı’da da anıldı.

Anma töreni ilçe merkezinde bulunan Atatürk Anıtı önünde başladı. Kaymakamlık ve Belediye Başkanlığı çelenklerinin konulmasının ardından saat 09.05’te Ulu Önder Atatürk için 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Akabinde ise İstiklal Marşımız okunurken Türk Bayrağımız ise yarıya çekildi.

Anma törenlerinin devamı ise saat 10.00’da Atatürk Kültür Merkezinde devam etti. Burada günün anlam ve önemine yönelik konuşma yapılırken, Atatürk’ün özel anlarıyla alakalı cd gösterimi yapıldı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Pozantı Ortaokulu Müdür Yardımcısı Abdullah Delice yaparak şunları söyledi:

“ Türk Milleti için 10 Kasım, bir matem günü olmaktan çok, Türkiye Cumhuriyeti ile birlikte yaşayacak olan, Büyük Önder Atatürk’ü anma ve düşünceleri anlama günüdür. O’nu anarken ve anlamaya çalışırken, üzerinde durmamız gereken esas unsurlar Atatürk’ün, “ EN BÜYÜK ESERİM” dediği, Cumhuriyete yön veren kurucu ilkelerdir.Atatürk, dün olduğu gibi, bundan böyle de yolumuzu aydınlatmaya devam edecek, ilke ve devrimleri ülkemizin geleceğine yön vermeyi sürdürecektir.Buna hiç şüphe yoktur dedi.

Pozantı Ortaokulu Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Ahmet Oral’ın, hazırlamış olduğu ATATÜRK Belgeseli gösterimi de yine aynı şekilde, takdir ve alkışla karşılandı. Aynı, Ortaokul da görevli öğretmenler Cennet Ersan, Ebru İşlerer, Derya Göngör’ün, hazırlamış olduğu Atatürk’ün sevdiği şarkılar öğrencilerin koro sunumu ile gerçekleşti.

Aynı, Ortaokulda görevli Rehber Öğretmen Hasan Kurudere’nin hazırlamış olduğu, oratoryo da takdir gören, alkış alan etkinlikler arasında yerini aldı. Yine, aynı Ortaokulda görevli Teknoloji Tasarım Öğretmeni Nevin Karatuğurul’un, hazırlamış olduğu Zeybek Oyunu Sunumunu yapan öğrenciler de, yine takdir gördü.

10 Kasım Anma törenlerine; Kaymakam Taner Tengir, Belediye Başkanı Mahmut Sami Baysal, Cumhuriyet Başsavcısı Murat Togay, İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Mehmet Durmuş, İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Çelik, Ak Parti İlçe Başkanı Yusuf Arısoy, CHP İlçe Başkanı Şenol Eroğlu, MHP İlçe Başkanı Durmuş Taşpınar, Gençlik ve Spor Müdürü Yıldırım Dutar, Sağlık Grup Başkanı Olga Eker, Çukurova Üniversitesi Öğretim Görevlisi Gökhan Çolak, Sivil toplum kuruluş başkanlarında Yunus Aytekin, Özcan Yıldırım, Zamir Kalas, daire amirleri ve öğrenciler katıldı.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*