Pozantı’da 6 Şubat Deprem Şehitleri Ormanı oluşturuldu

Pozantı’da, 11 ilimizi etkileyen deprem felaketinde kaybettiğimiz deprem şehitleri anısına Fındıklı Mahallesine bağlı Tosman mevkiinde 1500 fidan toprakla buluşturularak, 6 Şubat Deprem Şehitleri Ormanı oluşturuldu.

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından yapılan dualardan sonra 22 dönüm alanda karaçam ve sedir türlerden 1500 fidan toprakla buluşturularak yaşanılan deprem felaketinde kaybettiğimiz aziz şehitlerimiz adına “6 Şubat Deprem Şehitleri Ormanı” için fidan dikim etkinliği gerçekleştirildi.

 

Programa katılan İlçe Kaymakamı Fatih Karamahmut fidan dikimi öncesinde yaptığı konuşmada; “Kısa bir süre önce ülkemizi derinden sarsan ve hepimizin yüreklerini yakan bir acı yaşadık. Kahramanmaraş merkezli 11 ilimizi etkileyen deprem felaketinde yaklaşık 50 bin canımızı yitirdik maalesef. Ardından yaşanan sel felaketi ise acımızı bir kez daha tazeledi. Üzüntümüz çok derin maalesef. Bugün 81 ilimizde deprem felaketinde hayatını kaybeden vatandaşlarımız için tesis dilen yerlerde “6 Şubat 2023 Deprem Şehitleri Ormanlarımıza fidanlarımızı dikmek için toplandık. Her bir şehidimizin hatırası bu ormanlarda fidanlarla beraber kök salacak ve gelecek nesillerimize aktarılacak.” Dedi.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*