Pozantı’da Geleneksel Bayramlaşma Etkinliği Devam Ettirildi

Adana’nın Pozantı ilçesinde yıllardır yapılan bayramlaşma kuyruğu geleneği, bu yıl da devam ettirildi.

 

Pozantı’daki merkez camii çıkışında geleneksel Ramazan Bayramı kutlamasında yüzlerce metre kuyruk oluştu. Bayram namazının ardından toplanan vatandaşlar birbirleriyle kucaklaşarak bayramlaştı. Merkez cami önünde başlayan bayramlaşma kuyruğu Belediye Çay Bahçesi önüne kadar uzadı.

 

Belediye Başkanı Mustafa Çay, İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Mehmet Nuri Dilek ve İlçe Emniyet Müdürü Komiser Cem Doğaroğlu ve İlçe Müftüsü Ömer Ünverdi’nin de katıldığı bayramlaşma kuyruğu 200 metreyi buldu.

 

Pozantı’da sokakta bayramlaşma etkinliğinin geleneksel hale getirildiğini belirten Belediye Başkanı Mustafa Çay, “Böylelikle namazdan çıkan tüm halkımızla kucaklaşarak bayramlaşmış oluyoruz. Kırgın ve dargın olduğumuz biri olsa bile ellerimiz tokalaşıyor ve birbirimizin bayramını kutluyoruz. Bu da dargınlığı bir kenara bırakmanın ve dostluğu devam ettirmenin en önemli sebebi oluyor.” Diyen Başkan Çay, “Bu yüzden bayramları akrabalarla, eş, dost ve arkadaşlarla bir arada geçirmenin en büyük mutluluk olduğunu, küs ve birbirine dargın olan bireylerin öfke yelkenlerini suya indireceği en mucizevi bir gün olarak tanımladığını” belirtti.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*