POZANTI’DA KUDÜS BİZİMDİR YÜRÜYÜŞÜ YAPILDI

Pozantı’da ABD Başkanı Trump’ın Kudüs’ü işgalci devlet İsrail’in başkenti olarak tanıma kararına yönelik tepki için “Kudüs Bizimdir” yürüyüşü düzenlediler.

Pozantı’daki sivil toplum kuruluşlarının bir araya gelerek düzenledikleri yürüyüş Cuma namazı sonrası için planlandı. Cuma namazı sonrasında ilçe meydanında toplanan kalabalık Kudüs Bizimdir çağrısı altında bir araya gelerek Atatürk Anıtından İlçe Şehitliğine kadar protesto edip yürüdü. Yürüyüş sırasında vatandaşlar sık sık tekbirler getirerek, “Kahrolsun Amerika, Kahrolsun İsrail”, “Kudüs Bizimdir Bizim Kalacak gibi sloganları attı.

Suffe Derneği Başkanı İsmail Ergin, okuduğu basın açıklamasında şunları söyledi;

Emperyalist Amerika’nın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanımasına karşı Pozantı halkı olarak Filistinli kardeşlerimizin yanında olduğumuzu göstermek ve tepkimizi ortaya koymak için burada toplanmış bulunuyoruz. Kudüs insanlığın ortak mirasıdır ancak bu durum bu topraklar Müslümanların elinde iken böyle olmuş haçlıların eline geçtiğinde ve İsrail kurulduğundan bugüne uydurulmuş fantazilerinin uğruna bu kutsal toprakları kan gölüne çevirmişlerdir. Oysa ceddimiz bu topraklarda huzurun sağlanması için binlerce şehit vermiştir.  Kudüs’ün savunmasında 25 bin şehit verdik.

Bandırmalı Ömer, Ödemişli Kazım..

“Saat altıya çeyrek kala Yüzniye üzerinden geçen bir düşman tayyaresinden Ahmet Çavuş komutasındaki topa tam bir isabet söz konusu oldu. Kozandağlı Mehmet, Bandırmalı Ömer, Ödemişli Kazım, Lüleburgazlı Halil şehit oldukları gibi, Marangoz Abdullah, Kilisli Mustafa ağır yaralı olarak tahliye arabalarına nakledildi ve Meske’deki bölüğe ulaştırıldı. İşte bugünün sabahı sekiz arslan neferin elimden alınmasıyla başladı. Şimdi her tarafta bir musalib harb var. Bakalım… İstikbal… (Piyade Topçu çavuş Mehmet Hüseyin. Saat 06: 50.”

Atalarımızın kanları boşa dökülmemiştir bizler de bugün bu mirasa sahip çıkmalıyız. Bu oyun aslında Büyük Türkiye’nin üzerine oynanan bir oyundur aklıselim olmalıyız bizi yumuşak karnımızdan vurmaya çalışıyorlar. Emperyalist Amerika’nın beslediği terörist İsrail yıllardır bu topraklar üzerinde zulmüne devam ediyor lakin dünya bu zulme karşı üç maymunu oynuyor kör sağır ve dilsiz. Kıyıya vuran bir balina kadar değeri yok Kudüs’te vurulan Hanzala’nın. Biliyor dünya firavunları Türkiye denilen bir yer ve orada emperyalist düzenlerini başlarına geçirecek Musalar var. Her türlü oyunu kurup elimizi kolumuzu bağlamaya çalışıyorlar. İçeride ki hainleri harekete geçirip iç düzenimizi bozmaya çalışırlarken dışarıdan da hassas noktalarımızı kuşatmaya çalışıyorlar.

Tüm dünya firavunları bilsin ki; Yenilmeyeceğiz. Kutsallarımıza uzanan elleri elbet bir gün kurutacağız Kudüs sahipsiz kalmayacak. Biz de Hz Ömerler, Sultan Abdülhamidler, Selahaddin Eyyubiler bitmez. Bu topraklar İsrail’e yar olmadığı gibi Amerika’nın da sonunu hazırlayacak. Biz o kadar şehidi israil’in hevesine Amerika’nın kaprisine kurban vermedik. Kudüs bizimdir ve bizim olacak.

Kudüs Bizimdir yürüyüşüne; Kaymakam Taner Tengir başta olmak üzere İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Çelik, Ak Parti İlçe Başkanı Yusuf Arısoy, CHP İlçe Başkanı Şenol Eroğlu, MHP İlçe Başkanı Durmuş Taşpınar, Milli Eğitim Müdürü Hüdaverdi Yıldız, Ülkü Ocakları Başkanı Şaban Adıgüzel, Belediye Meclis üyeleri, Esnaf Odası Başkanı Yunus Aytekin, mahalle muhtarları ve yüzlerce Pozantılı katıldı. Yapılan yürüyüşün ardından ilçe şehitliğinde Kaymakam Taner Tengir bir konuşma yaptı ve akabinde İlçe Müftüsü Seyfullah Aruk tarafından dua okundu.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*