POZANTI’DA TERÖRE LANET YÜRÜYÜŞÜ DÜZENLENDİ

İstanbul’daki terör saldırısına tepki göstermek ve Halep’teki katliama dur demek için Pozantı’da Teröre Lanet Yürüyüşü yapıldı.

Perşembe günü ilçe merkezinde Sivil Toplum Kuruluşlarının düzenlediği Teröre Lanet Yürüyüşü, Atatürk anıtı önünde Basın Bildirisi okunması ile başladı. Yüzlerce Pozantılı yürüyüşe ellerine aldıkları Türk Bayraklarıyla katıldılar. Atatürk Büstü etrafında toplanan grup, sloganlar atarak İlçe Şehitliğine kadar yürüdüler. Şehitlikte ise saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunup dualar edildi.

Millî coşkulu bu yürüyüşe esnaflar da destek gösterirken güvenlik gerekçesi ile Adana Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğünden gelen polislere Pozantılılar oldukça yoğun ilgi gösterdi. Polislerle fotoğraflar çekinip “Polise uzanan eller kırılsın” diye sloganlar atıp motive ettiler.

Çevik Kuvvet Polisleri de hiçbir Pozantılıyı kırmadı ve çekinmek isteyen gencinden yaşlısına kadar herkesle hatıra fotoğrafı çekindi.

Düzenlenen yürüyüşle ilgili gazetemize açıklama da bulunan Belediye Başkanı, Siyasi Parti Başkanları ve Sivil Toplum Kuruluş Başkanı şunları söyledi.

Pozantı Belediye Başkanı Mahmut Sami Baysal

“Son günlerdeki hain saldırılara tepki olsun diye bu organizasyonu yaptık. İnşallah buradan sesimizi tüm Türkiye’ye tüm düşmanlara duyurmak istiyoruz. Amacımız bu”

Ak Parti İlçe Başkanı Yusuf Arısoy

“sabrımızın zorlandığı bu zor günlerde birlik ve beraberliğimizi bir kez daha tescillemek adına böyle bir program yaptık. Katılan bütün dostlara teşekkür ediyorum.”

CHP İlçe Başkanı Şenol Eroğlu

“15 Temmuz da milli irademize kastetmişlerdi gene bu meydandaydık. Şimdide pkk kartını koyuyorlar önümüze terör kartını koyuyorlar. Buradan herkese haykırıyoruz ki bu ülkeyi görüyorsunuz ki böldürmeyeceğiz. Teröre şuna buna asla pabuç bırakmayacağız.”

MHP İlçe Başkanı Durmuş Taşpınar

“Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceği için, devletimizin bütünlüğü için her türlü teröre karşı olmaya devam edeceğiz.”

Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Yunus Aytekin

“Bugün Pozantımız yaşlısıyla, genciyle, öğrencisiyle teröre lanet yürüyüşü yapıyoruz. Biliyorsunuz ki İstanbul’da patlama sonucu çevik kuvvet polislerimiz ve vatandaşlarımız şehit oldu. Bugün hem dünya da yapılan, Müslümanlara yapılan zulmü, hem çevik kuvvetimize yapılan bu hain saldırıyı kınamak için buradayız. Her zaman meydanlarda olacağız. İnşallah yaşlısıyla genciyle bu meydanlardan inmeyeceğiz.”

Pozantı halkı adına basın bildirisi okuyan Suffe Derneği Başkanı İsmail Ergin ise şunları dile getirdi;

Arkadaşlar etrafımız ateş çemberi. Bizi yeryüzünden tamamen silmek istiyorlar. Mazlumları kimsesiz, dünyayı merhametsiz koymak istiyorlar. Ortadoğu kan gölü Halep gitti gidiyor Ruslar, İngilizler, Almanlar, Amerikalılar ve onlara köpeklik yapanlar bir olmuş insanlığa kıyıyor, Afrika da açlıktan zenciler değil insanlık ölüyor, Arakan da Budistlerin elektrik şoku verdiği bebek ve boynuna ip takıp sürüdüğü çocuk sadece Müslüman değil aslında onlar insanlığı boynundan çekip sürüyor. Urumçi’de yapılan Çin zulmünü değil, insanlığın geldiği noktayı gösteriyor. Gazze’de İsrailli bir asker bir çocuğu değil insanlığı vuruyor yüreğinin orta yerinden. Dünya susuyor ve dünya bakıyor yalnızca. Nede olsa bu yapılanlar birilerinin kesesini doldurmaya hizmet ettikçe böyle olacak ve zulüm, menfaat için yaşayacak.

Bunlar zalimlerin dünyaya reva gördükleri. Ama bir ümmet ve bir millet var ki bu dünyada, zulüm görenin rengine, diline, dinine, bakmadan mazlumun yanında durmuş ve zalime korku olmuş bir millet. Yüzlerce yıl dünyada mazlumların hamiliğini yapmış bu milletin şahlanmasından korkuyorlar. Mazlumun hakkını zalimden alır diye korkuyorlar. Keselerine giren kanlı paralar azalır diye korkuyorlar, dünyada insanlar insan gibi yaşar diye korkuyorlar.

Korksunlar, çünkü ne yaparlarsa yapsınlar yeniden diriliyoruz. Tarih bizden bunu istiyor, insanlık bizden bunu istiyor ve Allah bizden bunu istiyor. Biz diriliyoruz onlar ellerinden gelen şerefsizliği yapıyorlar. Şehirlerimizde bombalar patlatıp canımızı yakıyorlar. İnsanlarımızı kalleşçe taşeron örgütleri ile katledip birde utanmadan kalkıp üzüntümüze ortak oldukları mesajını yayıyorlar. Kusura bakmasınlar, dilerlerse de baksınlar bizler şerefsizlerle üzüntümüze bile ortak olmayız. Onlar çok iyi biliyorlar bu milletin bir kızıl elması var ilay i kelimetullah; yani Allah kelamının, İslamiyetin ulviyetinin ve hakikatlerinin kıymetini bildirmek ve yaymak. Nizamı âlem; yani cihanın her köşesine adalet götürmek ve milletleri belli bir medeniyet seviyesinde eşitliğe dayanan bir hukuk sistemine bağlayarak saadete ulaştırmak mefkuresi. Yani onlar gibi zulüm ihraç etmek değil insanlık götürmek, dünya’yı adaletle ve saadetle tanıştırmak. İşte bundan korkuyorlar hayallerimizin sınırlarla sınırlandırılamayacak kadar büyük olmasından, sömürdükleri insanların bizim sayemizde insan olduklarını anlamasından korkuyorlar aslında.

“Kızıl karanlık artık yırtılmaya başladı Gökyüzü ay yıldızla örtülmeye başladı Bir yanımdan yük düştü bir yanım hala yükte Sıra Doğu Türkistan sıra şimdi Kerkük’te…”

Yüreğimiz İstanbul’da, gencecik fidanların umutlarında yanıyor. Ömer Halisdemir’in ocağında, şehit kaymakam Muhammed Safitürk’ün hayallerinde yanıyor. Yanıyor yüreğimiz Halep’te, Kerkük’te, Arakanda yanıyor. Gazze’de, Urumçi’de küçücük bir çocuğun gözlerinde yanıyor. ALLAHIM yürekleri yakanları sende yak. EL Kahhar isminle kahret onları. Yüreklerimizi yaktıkları gibi işgal etmelerine de izin verme Allah’ım. Allah’ım eğer bu milleti helak edersen, yeryüzünde mazlumlara sahip çıkan kimse kalmayacak!’. Sen bizim rabbimizsin. Kâfirler topluluğuna karşı bize güç ve kudret ver Allah’ım.

Gerçekleştirilen Teröre Lanet Yürüyüşü Tertip Komitesinde ise Esnaf Odası Başkanı Yunus Aytekin, Kredi Kefalet Kooperatif Başkanı Zamir Kalas, Suffe Derneği Başkanı İsmail Ergin, Taşıyıcılar Kooperatif Başkanı Muzaffer Özdemir, Şoförler Odası Başkanı Özcan Yıldırım, Pozantı Ülkü Ocakları Başkanı Şaban Adıgüzel ve Sivil vatandaş olarak Kenan Sarıca bulunuyor.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*