POZANTISPOR AÇILIŞ SEZONU YAPILDI

Yeni kulüp üyeleri ve yepyeni oyuncularıyla adeta dirilişe çıkan Pozantıspor, açılış maçında karşılaştığı Yüreğir Belediyespor’u 2-1 mağlup etti.

Maçtan günler önce kulüp başkanı Selahattin Ünal tüm Pozantılıları kendi takımlarının açılış maçına gerek sosyal medya hesabından gerekse de belediye hoparlöründen tüm futbolseverleri maça davet etmişti.

Açılış maçına; Pozantı Kaymakamı Taner Tengir, Pozantıspor Kulüp Başkanı Selahattin Ünal, İlçe Emniyet Müdür Vekili Tayfun Kılıç, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Yıldırım Dutar, Esnaf Odası Başkanı Yunus Aytekin, Pozantıspor’a geçmiş yıllarda büyük emek sarf etmiş olan eski belediye başkanı Mustafa Çay, Pozantıspor yönetim kurulu üyeleri ve Pozantılı futbolseverler katıldı.

Açılış maçı öncesinde kulüp başkanı Selahattin Ünal 2 adet kurban keserek açılış maçının hayrlara vesile olması temennisinde bulunarak şunları söyledi;

Yeşil-Beyaz renklere gönül veren, bu renklerin başarısını özlemle bekleyen, bu yolda bana ve arkadaşlarıma görev vererek bizleri onurlandıran tüm üyelerimize, yönetimimize, belediyemizeve Pozantı halkına öncelikle teşekkür ederim. Geçtiğimiz sezon futbol tabiriyle direkten dönmüş olsak da şampiyonluk ateşi tüm taraftarımızı sarmıştır. Bu yıl kulübün gerçek sahipleri olan taraftarımız şunu bilmelidir ki; hedeflerimiz 1. Amatör Lig’le sınırlı değildir. Bizlerin görevi Pozantıspor’u sportif başarı yanında, tesisleşme, altyapı ve kalıcı gelirler konusunda güçlü kılmaktır.Pozantı’da yaşayanlar olarak bu renklere gönül vermiş bizler, kalıcı başarılar arzuluyorsak, kenetlenmeliyizve her daim takımımızın bütün maçlarına gelerek onlara hem maddi hem manevi destek olarak yanında olduğumuzu hissettirmemiz lazım.”

Kulüp Başkanı Selahattin Ünal, Pozantı esnafımızın da maddi anlamda destek vererek Pozantıspor’un başarısı için bu mücadeleyi birlikte vermemiz gerek diyerek şöyle devam etti;

Ayrıca hiçbir karşılık beklemedenPozantıspor’un başarısı için büyük bir özveriyle sponsorluk görevini üstlenen Özünal Lassa bridgestone ve İsa Şen Madencilik’ebir kez daha teşekkür ediyoruz. Tabi ki özlemle beklenen şampiyonluk, başarıların olağanüstü bütçelerle değil, akıllı seçimlerle gerçekleşeceğinin bilincindeyiz. Tecrübeli teknik ekip ve güçlü bir kadro ile şampiyonluğu hedefliyoruz. Bunun yanında ilçe spor müdürümüz Yıldırım Dutar ve ekibine sahanın maça eksiksiz hazırlanmasından ve ilgilerinden dolayı teşekkür ediyorum dedi.

Kaymakam Tengir’e 10 Numara Hediye

Pozantıspor Kulüp Başkanı Selahattin Ünal, açılış maçına katılan Kaymakam Taner Tengir’e kendi ismine özel 10 numaralı Pozantıspor forması hediye etti. Bu hediye karşısında teşekkürlerini dile getiren Kaymakam Tengir, yeni sezonda tüm takımların ve sporun tüm paydaşlarının birlik, beraberlik ve fairplay anlayışı içerisinde kazasız, belasız sakatlıklardan uzak hayırlı bir sezon geçirmesi dileğinde bulunarak, hakem camiasına,antrenör camiasına, saha komiserlerine ve tüm amatör spor camiasına başarılar diledi.

Konuşmalardan sonra Kaymakam Taner Tengir’in vuruşuyla başlayan maç 90 dakikanın sonunda Pozantıspor’un Yüreğir Belediyespor’u 2-1 mağlup etmesiyle şanslı bir başlangıç yaptı. Kulüp Başkanı Selahattin Ünal tüm oyuncuları ve yönetim kurulu üyelerini tebrik etti.

Pozantıspor Yönetim Kurulu şu üyelerden oluşuyor;

1-Selahattin Ünal (Bşk.) 2-İsa Şen(Bşk. Yrd.) 3-Memduh Akpınar (Muhasip) 4-Muzaffer Özdemir 5-Yakup Öztürk 6-Özgür Gören 7-Yılmaz Kaya 8-Cumali Eyi 9-Hayati Süllü 10-Ferhat Tüfekçi

İlçe Spor Müdürü Yıldırım Dutar ise ilçedeki sportif aktiviteler ve çalışmalar hakkında şunları söyledi;

Ortak paydamız olan gençlerimiz bizler için büyük önem arz ediyor. Yarınlarımızın teminatı olan gençlerimizin iyi bir şekilde yetiştirilmesi bizim için en büyük görevdir. Sporla yaşayan, sporu yaşam kültürü haline getiren bir nesil için sağlam adımlar atıyoruz. Sporun birleştirici ruhu ile gençlerimiz sportif müsabakalarda hem mücadele azmini, hem yarışma heyecanını yaşarken aynı zamanda yeni dostluklar ve yeni arkadaşlıklar ediniyorlar. Bizler için en büyük onur ise onların yüzündeki mutluluğu görmek ve sevinçlerine ortak olarak aynı heyecanı birlikte paylaşmak oluyor.

Gençliği kötü alışkanlıklardan kurtarmanın yolunun spordan geçtiğinin altını çizen Dutar, konuşmasında şunlara yer verdi:

Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gençlik Hizmetleri Spor Müdürlüğü bir bütündür. Her iki kurumunda hedef kitlesi siz sevgili gençlersiniz. Geçtiğimiz yıl Gençlik spor Bakanlığı ve Milli Eğitim bakanlığı bir protokol imzalayarak önümüzdeki 8 yıl içerisinde her bir gencimizin her bir öğrencimizin en az bir branşta lisans alması noktasında bir iş birliği yapıldı, ayrıca Milli Eğitim Bakanlığına ait tesislerin okul dışı zamanlarda gençlik ve spor faaliyetlerinde kullanılmasına ilişkin işbirliği protokolü imzalanmış oldu. İlçemizde de bu yıl İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüyle birlikte çalışmalar yaparak ilçemizdeki lisanslı sporcu sayımızın artırılması konusunda çalışmalar yapacağız. Beden Eğitimi Öğretmenlerimizle de İlçe Milli Eğitim müdürlüğünün organize edeceği bir toplantı yapmayı planlıyoruz. Geçen yıl ilkokuldan başlayarak üniversiteye kadar her alanda Futbol, Basketbol, Voleybol, Atletizm, Badminton, masa tenisi, satranç, okçuluk, karatecilik kategorilerinde turnuvalar müsabakalar yaptık. İlçemizi temsil eden karate ve atletizm dalında birçok sporcumuz iller arası ve ilde yapılan müsabakalarda ödül alarak başarı sağladılar. Atatürk’ün ifade ettiği gibi zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklı bir neslin yetişmesi için sporun bütün alanlarında çalışmaya ve daha fazla sporcu yetiştirmeye ihtiyacımız var. Spor altyapısının en önemli kaynaklarından olan anaokulundan başlayarak bütün okullarımızda sporun yaygınlaştırılması, ilçemizde var olan spor altyapısının kullanılması ortak projeler oluşturulmasını önemsiyoruz. Kapalı spor salonumuzda polislik, beden eğitimi öğretmenliği, askeri okullar sınav larına hazırlık parkuru da bulunuyor.” Dedi ve spor yapmak isteyen tüm Pozantı halkına tesislerin her daim hizmete açık olduğunu belirterek tüm sporcuları tesislerimize davet etti.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*