POZANTI’YA MORGLU CENAZE ARACI

Pozantı Belediye Başkanı Mahmut Sami Baysal’ın girişimleriyle ilçeye morglu bir cenaze aracı kazandırıldı.

Büyükşehir yasasıyla birlikte Pozantı ilçe merkezi 10 bin nüfusluyken, köylerinde mahalle olmasının ardından bu nüfus iki katına çıktı ve nüfus sayısı 21 bin olmuştu. Bu kadar nüfuslu bir ilçenin Çukurova’yı İç Anadolu’ya bağlayan Nato yolu üzerinde bulunması ve Akçatekir Yaylasından geçen otoyolun %8 eğimli oluşundan dolayı meydana gelen kazalar da vefat eden vatandaşlar ile ilçe merkezinin en ücra mahallesinde vefat eden vatandaş için gerekliydi.

İl genelindeki bin 800 mezarlıkta morg, gasilhane, defin, bakım, onarım ve temizlik hizmetlerini yılın 12 ayı sürdüren Adana Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Daire Başkanlığı, özverili ve gayretli çalışmalarını Pozantı’ya da yansıttı. Pozantı Mezarlığı’nın fiziki koşullarını iyileştirmek üzere yürütülen projede idari bina, gasilhane, namazgâh, abdesthane, bekleme salonu, tuvalet ve kameriye inşa edildi. Bu yapıların yanı sıra mezarlığın yolları parke taşla kaplandı ve çevre düzenlemesi yapıldı. Cenaze defin işlemi hizmetlerini ve mekânsal sorgulamaları kolaylaştırmak üzere parselasyon çalışması da tamamlandı.

Bu sebeple Pozantı Belediye Başkanı Mahmut Sami Baysal’ın girişimleriyle Adana Büyükşehir Başkanı Hüseyin Sözlü ve Mezarlıklar Daire Başkanı Recai Çakır ile görüşerek kısa bir zaman içerisinde ilçeye morglu sıfır kilometre bir cenaze aracı kazandırıldı. İlçeye kazandırılan bu cenaze aracını Başkan Baysal inceleyerek emeği geçen Adana Büyükşehir Başkanı Hüseyin Sözlü ve Mezarlıklar Daire Başkanı Recai Çakır’a teşekkür etti.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*