Sağlık Bakanlığı’nın ‘Yaşama Yol Ver’ kampanyası tanıtıldı

Sağlık Bakanlığı’nın ‘Yaşama Yol Ver’ kampanyası, Adana İl Sağlık Müdürlüğü personelleri tarafından tanıtıldı.

Bu kapsamda 112 Acil çağrı hattının gereksiz aranmasının önlenmesi ve trafikte ambulansın geçiş önceliğine özen gösterilmesi konularında toplumsal farkındalığın artırılması amacıyla faaliyetlere devam edileceği belirtildi.

Sağlık hizmetlerinin ulaşılabilirliğinin ve kalitesinin artırılmasına yönelik çalışmalar kapsamında Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr. Yakup Yılancıoğlu yaptığı konuşmada;

“Acil Çağrı hattının gereksiz aranmasının önlenmesi ve trafikte ambulansların geçiş önceliğine özen gösterilmesi, diğer yandan ambulansların vakaya ulaşmasında da önemli sıkıntılar yaşanmaktadır. Yollarda ambulanslar ve diğer geçiş öncelikli araçların kullanımı için yapılan güvenlik şeritlerinin başka araçlar tarafından kullanılması, diğer sürücülerin ambulansa yol vermemesi ya da verememesi, bazı saatlerde yaşanan trafik yoğunluğu, ara sokakların ambulansın geçişine uygun olmaması gibi nedenler, ambulansların vakalara ulaşmasını zorlaştırmaktadır. Bu kapsamda vatandaşlarımıza bilgilendirici broşür dağıtılmış olup, daha duyarlı olmaları hakkında tanıtımları sürekli olarak yapıyoruz. Vatandaşlarımızdan ricamız, duyarlı olmalarıdır” dedi.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*