ŞEHİDİMİZ ADINA ÇEŞME YAPTIRILDI

Pozantılı Şehidimiz Özel Harekât Polis Memuru Erhan Konuk’un adı yaşatılmaya devam ediliyor.

6 Ağustos 2017 tarihinde Hakkâri’nin Şemdinli ilçesinde pkk lı teröristlerce pusu kurularak şehit olan özel harekât polis memuru Erhan Konuk için doğduğu köyün meydanına çeşme yaptırıldı.

Daha önce Pozantı Kaymakamlığı tarafından Şehit Erhan Konuk’un ismi ilçeye yeni yapılacak imam hatip lisesi için kararlaştırılırken şehidin ailesi tarafından doğduğu köyün meydanına büyük bir çeşme yaptırıldı.

Aşçıbekirli mahallesinde şehidin ailesi tarafından yaptırılan çeşme hayratı, büyük bir katılımla açıldı. Açılışa Şehidin ailesi başta olmak üzere; ilçe kaymakamı Taner Tengir, İlçe Jandarma Komutan Vekili Fatih Yerlikaya, Belediye Başkan Yardımcısı Cengiz Öztürk, İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Çelik, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüdaverdi YIldız, İlçe Müftüsü Seyfullah Aruk, Ak Parti İlçe Başkanı Yusuf Arısoy, MHP İlçe Başkanı Durmuş Taşpınar, CHP Meclis Üyesi Hasibe Gültepe, İyi Parti İlçe Başkanı Mustafa Arıkan, Ülkü Ocağı Başkanı Şaban Adıgüzel, Esnaf Odası Başkanı Yunus Aytekin’in yanı sıra birçok vatandaş ve mahalle muhtarları katıldı.

Çeşme açılışı öncesinde bir adet kurban kesildi. Kesilen kurban sonrasında ise Kaymakam Taner Tengir, Şehidimizin babası Fehmi Konuk, Ak Parti İlçe Başkanı Yusuf Arısoy ve Şehit Erhan Konuk’un şehit olan silah arkadaşlarının babaları çeşmenin açılış kurdelesini kesti. Açılışı yapılan çeşmeden ise ilk suyu Kaymakam Taner Tengir ise şehit babası Fehmi Konuk içti. Kaymakam Taner Tengir burada yaptığı kısa konuşmada; çok duygusal bir an yaşanıyor şuan o nedenle fazla konuşamayacağım ama bu çeşme burada oldukça yıllarca şehidimizin adı burada yaşatılacak. İlerleyen günlerde ise ilçemize yeni yapılacak imam hatip lisesine de şehidimizin ismini vermeyi kararlaştırdık. Açılışımıza gelen tüm herkesten Allah razı olsun diyorum” dedi.

Çeşme açılışı sonrasında tüm katılımcılar ile birlikte Şehidimiz Erhan Konuk’un kabri ziyaret edilerek hatimler okundu ve dualar edildi.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*