ŞEHİT KONUK’UN ADI İMAM HATİP LİSESİNDE YAŞATILACAK

Pozantılı Şehidimiz Özel Harekât Polisi Erhan Konuk’un isminin verildiği İmam Hatip Lisesinin temeli düzenlenen törenle atıldı.

6 Ağustos gecesi Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde çıkan çatışmada şehit olan 26 yaşındaki Özel Harekat Polisi Erhan Konuk’un ismi bundan böyle Borsa İstanbul Şehit Erhan Konuk Anadolu İmam Hatip Lisesinde yaşatılacak.

Perşembe günü Hastane Caddesi üzerinde inşa edilecek lisenin temel atma törenine; Kaymakam Taner Tengir, Belediye Başkanı Mustafa Çay, Tufanbeyli Kaymakamı Ferhat Atar, İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Mehmet Durmuş, İlçe Emniyet Müdürü Fatih Uyguralp, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüdaverdi Yıldız, Siyasi Parti Temsilcileri, Sivil toplum kuruluş başkanları, daire amirleri ve Şehit Erhan Konuk’un annesi ve babası katıldı.

Törene Kur’an-ı Kerim Tilavetinin okunmasıyla başlanırken açılış konuşmasını İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüdaverdi Yıldız yaptı. Müdür Yıldız konuşmasında şunları dile getirdi;

“Şehidimiz Erhan Konuk’un adının verileceği okulumuzun temel atma törenine hepiniz hoş geldiniz. Kıymetli misafirler, Borsa İstanbul ve bakanlığımız tarafından finanse edilen ve Şehidimiz Erhan Konuk’un isminin her daim yaşatılacağı bu projemiz 5 milyon 260 bin bütçeli, 16 derslikli 500 öğrenci kapasitelidir. İnşallah projemiz 2019 yılının başında tamamlanacaktır. Kıymetli misafirler bu okulumuza yapılacak olan her bir dua ve her bir hayır hasenatta Şehitlerimiz hissedar olacaktır.  15 Temmuz zaferi gölgesinin üzerimize düştüğü şu günde bu güzel merasimde yapılacak olan duaların ve kesilecek olan kurbanların hayırlara vesile olmasını dilerim.”

Müdür Yıldız’ın açılış konuşmalarının ardından kısa bir konuşma yapan İlçe Kaymakamı Taner Tengir ise şunları dile getirdi;

“Temelini atmak için toplandığımız Borsa İstanbul Şehit Erhan Konuk Anadolu İmam Hatip Lisesi inşaatına inşallah bugün keseceğimiz kurbanlar ve dualarla başlayacağız. Toplam 16 derslikli olacak bu okulumuzun inşaatına başlama kısmına gelene kadar birçok uzun uğraşlar ve dörtten fazla mahkemeler kazanarak bugünlere geldik. Bugün başlayacak olan inşaatımız inşallah 2019 yılının mart ayında tamamıyla bitmiş olup eğitim ve öğretime hazır hale gelecek. Pozantılı Şehidimiz Erhan Konuk’un adı sonsuza dek bu okulda yaşatılacak. Okul inşaatını yaptığımız bölgemiz artık adeta bir eğitim yuvası olacak. İnşaatımızın hemen arka kısmında Yüksekokulumuz bulunmakta, yine okulumuzun yanında bulunan inşaat halindeki yurduda gerekli çalışmalar başlatarak İmam Hatip Lisesine yurt olarak kazandıracağız. Yapılacak olan bu okulumuza emeği geçen Borsa İstanbul yetkililerine, valimize ve vekillerimize teşekkür ediyorum. Asıl olan eser bırakmak diyorum. Teşekkür ediyorum.”

Konuşmaların ardından kesilen kurbanlar ve edilen duaların ardından Borsa İstanbul Şehit Erhan Konuk Anadolu İmam Hatip Lisesi okulunun temeli atılmış oldu.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*