TARİHİ YERLER GÜN YÜZÜNE ÇIKACAK

Pozantı Belediyesi Ağustos ayı meclis toplantısı Perşembe günü belediye meclis salonunda gerçekleştirildi.

Temmuz ayında belediye meclisinin tatil ayı olması sebebiyle meclis toplantısı yapılmazken Ağustos ayı meclis toplantısına Ak Partili meclis üyesi İlkay Pancar ve MHP’li meclis üyesi Yalçın Gürgen mazeret dilekçesi sunarak toplantıya katılmadılar.

Tarihi Yerler Gün Yüzüne Çıkıyor

Gündem maddeleri görüşülmeden önce gündem dışı iki farklı dilekçe önergesi sunuldu. Gündem dışı ilk dilekçeyi Hasibe Gültepe, Mehmet Erdem, İsmail Çörekçi, Ebru Doğucu, Duran Ali Değirmenci, Zeki Bülbül, Muzaffer Özdemir, Nigar Kartal, Mehmet Yurtçu imzasıyla verildi.  Dilekçe de “Meclis başkanlığına hitaben; ilçemiz sınırları içerisinde var olan tarihi yerlerin tespitinin yapılması hususunda gerekli çalışmaların meclisimizce yapılmasını talep ederiz” denildi.

Konuyla ilgilide meclis üyelerinden İsmail Çörekçi kısa bir açıklama da bulundu. Çörekçi şunları söyledi; “Akçatekir de İbrahim Paşa Tabyası ya da buna benzer değişik yerlerde tarihi dokuları güzel olan eserlerimiz var. Bununla ilgili nerede hangi tarihi eserimiz var? İkincisi de şuan ki mevcut yapılar ne durumda, bakıma, tadilata ihtiyacı var mı? Bununla ilgili bir çalışma istiyoruz.” Dedi.

Gündem dışı ikinci bir yazılı önerge ise Zeki Bülbül, İsmail Çörekçi ve Mehmet Yurtçu’dan geldi. O gündem dışı dilekçe de ise; Akçatekir Mahallesi 454 sokak üzerinde bulunan Çamdağı Talebe Yurdu ve karşısında yapılan inşaat tarafından eski Şıhlı Köyü Mezarlığına giden yolunda daralma söz konusu olduğu, bu yolun imar planında 10 metre genişliğinde olduğu ve ileriki bir tarihte okullar açıldığında bu yoldan okul servislerinin geçmesi durumunda yolun imar planına alınarak genişletilmesi hususunda arz ederiz denildi.

Üniversite Yolu Asfaltlanmalı!

Ak Partili Meclis Üyesi Nigar Kartal, 2017-2018 eğitim öğretim yılında yeni binasına taşınacak olan Çukurova Üniversitesi Pozantı Meslek Yüksekokuluna giden toprak yolun, okul başlamadan asfaltlanması gerektiğini belirtti.

Konuyla ilgili Belediye Başkanı Mahmut Sami Baysal ise okul sezonu açılmadan toprak olan üniversite yolunun asfaltlanacağı hususunda meclis üyelerine bilgi verdi. Okula yazılmaya gelen öğrencilerin yollarını daha düzenli bir şekilde yaparak eğitim öğretime küçük de olsa bir katkı sağlayacağız dedi.

Kamışlı ve Aşçıbekirli’nin Su Sorunu…

Meclis Üyelerinden Duran Ali Değirmenci, Kamışlı mahallesinde 4 günü aşkındır su olmadığını, vatandaşların ve yaylacıların çok rezil olduğunu belirtti. Hatta meclis toplantısına gelmek için Kamışlı’dan geldiğinde ASKİ’nin tanker aracının vatandaşlara su dağıttığını söyleyerek Afrika ülkelerinden farksızız diye halktan tepki aldığını belirtti.

Belediye Başkanı Mahmut Sami Baysal ise kısa bir açıklama yaparak meclis üyelerini bilgilendirdi. Başkan Baysal, “Geçtiğimiz yıllarda yapılan asbestli boru yenilemelerinde 1100 metrelik bölüm kalmıştı. Yaklaşık 2-3 senedir de hiçbir problem yoktu ama bu yıl böyle bir problemle karşılaştık. Şimdi ise boruları değiştirdik. Kaynak yapılacağından dolayı da boruların kuru olması gerekiyor. Bu nedenle Pazartesi günü suyu kaptaştan kestik. Aşçıbekirli Mahallesinin suyu 22 kilometrelik engebeli araziler içerinden geliyor. Bu engebelerde kalan sular ise hava yapıyor. Yapılan çalışmalar sırasında dün gece saat bir buçuk sıralarında suyu verdik fakat tekrar bir sorunla karşılaştık. Şuan çalışmalar devam ediyor inşallah bugün çözeceğiz diye düşünüyoruz.” Dedi.

Mezarlığa Planlama Getirilmeli

Ak Partili Meclis Üyesi Mehmet Erdem başkan Baysal’dan söz alarak, Akçatekir yolu üzerinde bulunan Pozantı’nın yeni mezarlığına vatandaşların cenazelerini gelişigüzel ve rastgele koymaları konusunda dert yandı. Meclis Üyesi Erdem, mezarlığımız geniş ve güzel bir bölge de yer alıyor. Fakat vatandaşımız cenazelerini yola yakın olsun diye veya da buna benzer başka nedenlerle rastgele defin işlemi gerçekleştiriyor. Belediye olarak bu konuya el atıp cenazeleri defnetmek için belli plan dâhilinde gömülmesi taraftarıyım dedi.

Belediye Başkanı Mahmut Sami Baysal ise Adana Büyükşehir Belediyesi ise konuyla ilgili çeşitli temaslar halinde olduklarını belirterek en kısa zamanda plan proje çizip, defin işlemlerini belirli bir sıra ve ölçüde yapılacağını dile getirdi.

100m2’nin Altındaki Satışları Komisyona Göndermeyelim!

MHP’li Meclis Üyelerinden Zeki Bülbül, başkan Baysal’dan söz alarak, 100 metrekarenin altında bulunan hisse satışının komisyona götürülmeden direk satışının yapılmasını, hem vatandaşın zaman kaybının olmaması hem de bürokratik işlerin hızlı yürümesi için önergede bulundu. Belediye Başkanı Mahmut Sami Baysal, bu önergeyi çok yerinde bir karar bulurken Ak Partili meclis üyeleri bu önergeye soğuk baktı.

Her ne kadar Başkan Baysal gündeme almadan bu maddeyi onaylamak istese de Zeki Bülbül ve Başkan Mahmut Sami Baysal dışında kimse bu konuya sıcak bakmadı.

9 maddelik gündem maddesi görüşmelerinde ise genellikle imar plan tadilatı, belediye hissesinin satışı konusunda encümene ve belediye başkanına yetki verilmesi gibi konular görüşüldü. Ağustos ayı meclis toplantısı böylelikle son bulmuş oldu.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*