YILMAZ VE BAŞ EVET İÇİN POZANTI’DA

MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz ve MHP Adana İl Başkanı Yusuf Baş, 16 Nisan’da yapılacak olan Anayasa Değişikliği ve Referandum seçimi için çalışma yapmak üzere Pozantı’ya geldi.

Saat 11.00’da Pozantı’ya gelerek MHP İlçe Başkanlığını ziyaret eden Milletvekili Yılmaz ve İl Başkanı Baş’a İlçe Başkanı Durmuş Taşpınar, Belediye Başkanı Sami Baysal, Kadın Kolları Başkanı Zuhal Çelik, Meclis Üyesi Adil Çakmakçı, Ülkü Ocağı Başkanı Şaban Adıgüzel ve partililer katıldı.

İlçe Başkanlığı binasında ev sahibi Başkan Durmuş Taşpınar Milletvekili Seyfettin Yılmaz ve İl Başkanı Yusuf Baş’ın referandum ile alakalı Pozantı’ya yapmış oldukları ziyaretten dolayı memnun olduklarını belirterek hoş geldiniz diyerek sözü İl Başkanı Yusuf Baş’a bıraktı.

Kısa bir konuşma yapan İl Başkanı Yusuf Baş Şunları Söyledi;

“Öncelikle herkese katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum ve hoş geldiniz diyorum. Bizler referandum ve partimizin ilçe kongreleri devam ediyor. Bu kongreler referandum sürecinde bir külfet gibi görünse de aslında bir taşla iki kuş vurmuş oluyoruz. Geçtiğimiz günlerde Kozan ve Ceyhan ilçelerimizin kongrelerini gerçekleştirdik ve kongrede referandum ile alakalı düşüncelerimizi güzel bir dille dile getirdik. Birçok arkadaşımız da yaptığımız anlatımlar sonrasında da ikna oldular. Referandumu 18 maddeyle sınırlandırırsak belki izahını yapmak için zorluk çekebiliriz. Ama olayı bir 15 Temmuz darbe girişiminden bu zamana kadar düşünürsek genel başkanımızın ortaya koymuş olduğu evetle ilgili iradenin doğru olduğunu anlayabiliriz. Birçok arkadaşımız bu konuda zorluk çekiyor. Niçin Tayyip Erdoğan’ın buna verilmiş bir imtiyaz olarak görüyorlar ama işin aslı gerçekten öyle değil. Belki içinden çıkamayacağımız ya da izahını yapamayacağımız maddelerde var ama ben olaya bir darbe girişimi ile bakıyorum. Bu ülkede bir darbe girişimi yaşandı. Bu darbe girişimi sade Fetöyle sınırlı bir olay değil. Bir haçlı zihniyeti Türkiye üzerinde ciddi bir oyun oynanıyor ve halen de devam ediyor bu oyun. Olaya bu boyuttan bakarsak genel başkanımızın ortaya koymuş olduğu evetle ilgili iradenin doğru olduğunu anlayabiliriz. Ama bu 18 madde de anayasa değişikliği olarak alırsak belki tıkandığımız, belki zorlandığımız durumlar olabilir. Eğer darbe gerçekleşmiş olsaydı bugün hiçbir siyasi olmayacaktı. Bu darbe sadece adalet ve kalkınma partisine yapılmış bir darbe değil. Bu darbe milli irade ve siyasi iradeye yapılmış bir darbedir.” Dedi.

İl Başkanı Yusuf Baş’ın yapmış olduğu bu konuşmanın ardından sözü Milletvekili Seyfettin Yılmaz’a bıraktı.

Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz Adalet ve Kalkınma Partisi için sert cümlelerle konuşsa da Türkiye’nin bekası için Evet diyeceklerini dile getirerek şunları söyledi;

“Değerli arkadaşlar il başkanlığımız bir organize yaptı ve milletvekillerimiz hep birlikte ilçeleri geziyoruz. Biz de dün Aladağ ve önceki gün Karaisalı ilçemize ziyaretlerimizi gerçekleştirdik. Bugün de memleketim olan Pozantı’dayız. Ben öncelikle şunu ifade etmek istiyorum arkadaşlar. Biz milliyetçi hareket partisiyiz ve ülkücüyüz. Ülkücü hareket Anadolu’da çıkarken Başbuğ’umuz hep ifade etmiştir. Haksızlığa, hukuksuzluğa, zulme karşı başkaldırının adıdır ülkücü hareket. Hiç kimse ülkücülüğümüzü, teşkilatçılığımızı ve particiliğimizi yargılamaya kalkmayacak.

Hepimiz biliyoruz ki 16 yıldır bu ülkeyi Adalet ve Kalkınma Partisi yönetiyor. Şimdi sokakta bize diyorlar ki; yahu siz 16 yıldır mücadele ettiğiniz bir partiyle kol kolasınız, Recep Tayyip Erdoğan’ın peşine takılıp yol yürüyordunuz diyorlar. Biz kimsenin peşine takılmayız. Bizim adalet ve kalkınma partisiyle olan siyasi mücadelemiz sürecektir ve devam edecektir. Biz adalet ve kalkınma partisinin özellikle ülkücülere milliyetçilere ve ülkücülere yaptıklarını unutmayacağız.

16 yıldır iktidardalar işte Pozantı’yı örnek alın. Karayollarından, İşkur’a ve orman işletmesine kadar kendi yandaşlarının yerleştirildiği, ülkücülerin dışarıda tutulduğu kamu da ülkücü arkadaşların sürdün yapıldığı bir süreci yaşadık. Bunları unuttuk mu? Unutmadık.  Jet Fadıl 2453 yılla yargılanıp daha sonra tahliye edilip serbest bırakılırken, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü için içi boş bir davada bilirkişiler bile bu işin kumpas olduğunu söylerken ona rağmen 5 yıl ceza kararı veriliyor. Bunun arkasındaki siyasi iradeyi de unutmayacağız.

Çok uzağa gitmeyelim. Pozantı halkının oylarıyla seçilmiş belediye başkanımız Mustafa Çay 8 aydır içeride. Kim ne derse desin Mustafa Çay’a Fetullahçı demek akla aykırıdır arkadaşlar. Hepimiz tanıyoruz. Kimse bizim aklımızla alay etmesin. Bunların hiçbirini de unutmayacağız. Bunlarla siyasi hesaplaşmamızı sürdüreceğiz. Bugün 15 Temmuz’un sebebi 2010 yılında yapılan referandumda çıkan evet yüzündendir.

Fakat bugün neden böyle bir karar alındı denildiği zaman. Bizim için ülkücüler için vatanın bekası söz konusu olduğu zaman bütün hesapların bir tarafa itildiği bir süreç yaşanır. Biz olaya böyle bakıyoruz. Öyle bir noktaya gelinmiştir ki Türkiye’nin bekasının söz konusu olduğu bir ortamdır. Bu noktada Türk milliyetçileri taraf olmuştur ve sağ ile olan kavgamızı şimdilik bir kenara bırakarak. 16 Nisan referandumuna giden bu süreçte biz ak partinin bastonu olduğu diyenlere aldırış etmeyeceğiz. Bu Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a ya da Adalet ve Kalkınma Partisine bir destek değildir. Allah yardımcımız olsun ve birliğimizi muhafaza eylesin.” Dedi.

AK PARTİ TEŞKİLATINA ZİYARET

Milliyetçi Hareket Partisi Pozantı İlçe Başkanlığındaki bu ziyaretin ardından başka bir ziyaret yapmak üzere Pozantı Belediye Başkanlığına geçen heyet daha sonra da Ak Parti Pozantı İlçe Başkanlığına bir ziyarette bulundu.

MHP heyetini burada Ak Parti İlçe Başkanı Yusuf Arısoy, Kadın Kolları Başkanı Büşra Durmuş, Gençlik Kolları Başkanı Gani Ergül ve yönetim kurulu üyeleri karşıladı. Burada yapılan kısa sohbetin ardından MHP heyeti esnaf ziyaretinde bulunmak için Ak Parti İlçe Teşkilatından ayrıldılar.

 

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*